Kamu Personelleri

Türkiye Kamu Sen'den Yardımcı Hizmetli Personelin (YHS) Sorunlarının Çözümü İçin Kampanya

Yardımcı Hizmetli Personelinin sorunları için Türkiye Kamu Sen tarafından başlatılan kampanya kapsamında 11 bin dilekçe toplantı. 

Söz konusu dilekçeleri Başbakanlığı gönderen Türkiye Kamu-Sen Genel Sekreteri Önder Kahveci konuya ve kampanyaya yönelik açıklamalarda bulundu. 

TÜRKİYE KAMU SEN’DEN YHS KAMPANYASI

Türkiye Kamu-Sen Genel Sekreteri Önder Kahveci yardımcı hizmetli personellerin sorunlarına yönelik yaptığı açıklamasında, kamu görevlileri arasında yer alan yardımcı hizmetliler sınıfı personelinin ek göstergeden faydalanmadığı belirtti.

Bu durumun maaşların düşük olmasına neden olduğunu aktaran Önder Kahveci “Ayrıca Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmelik hükümlerinin de dışında tutulan yardımcı hizmetler sınıfı personeli, yer değiştirme konusunda da büyük belirsizlikler ve sorunlarla karşılaşmaktadır.” dedi.

11 BİN DİLEKÇE TOPLANDI

Türkiye Kamu-Sen Genel Sekreteri Önder Kahveci, YHS için başlatılan kampanyaya yönelik açıklamalarında 11 bin imza toplandığını ifade ederek kampanyaya büyük bir ilgi gösterildiğini ifade etti.

“Konfederasyon olarak yardımcı hizmetler sınıfı çalışanlarının sorunlarına duyarlılık oluşturmak adına, ocak ayı sonunda Türkiye genelinde bir dilekçe kampanyası başlatmıştık. Kamu kurum ve kuruluşlarında yardımcı hizmetli olarak görev yapan personelimiz, kampanyamıza büyük bir ilgi göstermiş, Mart ayı sonuna kadar temsilciliklerimizde 11 binin üzerinde dilekçe toplanmıştır.”

TOPLANAN DİLEKÇELER BAŞBAKAN YILDIRIM’A GÖNDERİLDİ

Türkiye geneli yürütülen kampanya kapsamında sayıları 110 bin olan yardımcı hizmetlilerin seslerinin duyulmasının amaçlandığını ifade eden Türkiye Kamu-Sen Genel Sekreteri Önder Kahveci toplanan dilekçelerin Başbakan Binali Yıldırım’a gönderildiğini ifade etti.

”Türkiye Kamu- Sen olarak teşkilatlarımızdan genel merkezimize ulaştırılan bu dilekçeleri, Başbakanımız Binali Yıldırım’a gönderdik. Sayıları 110 bine ulaşan yardımcı hizmetlilerimizin imzaladıkları bu dilekçeler yoluyla çığlıklarının, seslerinin duyulması ve sorunların çözülmesi adına sayın Başbakan’ın bir an önce inisiyatif kullanarak tüm yetkililerden duyarlılık içerisinde olmasını bekliyoruz.”

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum

  1. Yetkililere sesleniyorum.Lütfen yardımcı hizmetli kadrosu kaldırılsın.

  2. 6 yıldır çalışmaktayım çok şükür ve görevlendirme masa başında çalışmaktayım. lise mezunuyum unvanım hizmetli ama memur görevlendirmesi ile çalışıyorum ya görevde yükselme yada hizmetli kadrosu kalksın lütfennn.