Kamu Personelleri

Tüzük Değişti, Çocuk Gelişimi Uzmanı Alımları Başlamadı

Adalet Bakanlığı 21 Haziran 2017’de tüzükte değişiklik yaparak ceza infaz kurumlarında çocuk gelişimi ve sosyolog istihdamının önünü açmıştı. Personel alımlarıyla ilgili ilgili hiçbir yok, tek bildiğimiz Adalet Bakanlığı’nın 2018’de 15 bin personel alacak olmasıdır. Bu haberimizde çocuk gelişimi mezunlarının taleplerini aktaracağız.

Çocuk Gelişimi Uzmanları 2016 KPSS Puanlarıyla Alım İstiyor

Çocuk Gelişimi mezunları taleplerini sitemize şu şekilde ileterek mağdur olduklarını ifade ettiler: “Her üniversitede yer almayan; ancak sayıları artmakta olan 4 yıllık Çocuk Gelişimi Bölümünün çalışma tanımları herkes tarafından bilinmemektedir. Sağlık Bilimleri Fakültesi’ ne bağlı olan Çocuk Gelişimi Uzmanları lisans eğitimi boyunca sağlık, eğitim, hukuk, psikoloji, özel eğitim, gelişim değerlendirme testleri alanında dersler almaktadırlar. Meslek tanımı çerçevesinde Çocuk Gelişimi Uzmanları:  Hastanelerde, aile sağlığı merkezlerinde, sosyal hizmet alanlarında, Emniyet Genel Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğünde, Adalet Bakanlığına bağlı çocuk birimlerinde, Aile sosyal politikalar il müdürlüklerinde görev alabilmektedir.

Belirtilen kurumların en kısa sürede bölümün mağduriyetini gidermelerini talep ediyoruz. 21 Haziran 2017 tarihli resmi gazetede 2017/10235 karar sayılı haberde yayınlanarak yürürlüğe giren ”Ceza İnfaz Kurumlarının Yönetimi ile Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Tüzükte Değişiklik Yapılmasına Dair Tüzük ile ceza infaz kurumlarında ‘sosyolog’ ve ‘çocuk gelişimi uzmanı’ unvanlarının görev yapabileceği düzenlendi.” haberi ile Çocuk Gelişimi Uzmanları ve Sosyologların yüzü güldü. Çocuk Gelişimi Uzmanları ve Sosyologlar alım yapılmasını sabırsızlıkla beklemektedir ve yapılacak alımlarda gereğinin yapılacağına inanmaktadırlar.

Kamupersoneli.Net Notu:Adalet Bakanlığı’ndan hem denetimli serbestlik kapsamında hem de cezaevlerine personel alımı beklentisi var. Bu beklentiye cevap verilmesi olumlu olacaktır. Çocuk Gelişimi ve sosyoloji mezunlarının atama beklentisiyle ilgili olarak Bakanlığın açıklama yapması ve takvim vererek adayları sevindirmesi olumlu olacaktır. Takvim verilmezse adayların atama hayalleri bir başka bahara kalırsa adaylar bu sefer de 2018 KPSS’ye hazırlanmak durumunda kalacaklardır.         

Zeki KARA (zekikara@kamupersoneli.net) – Kamupersoneli.net / ÖZEL HABER

(Haberin İzinsiz Kullanılması Halinde Yasal İşlem Yapılacaktır)

Bir Yorum

  1. Alanında etkin çalışan meslek grubuna kadro açılmayışı çok üzücü…Umarım gereken merciler konuya eğilir…Ağaç yaşken eğilir atasözünün birebir muhattabı olan meslek grubuna gereken önem verilmelidir…Çocuk geleceğimizdir…

  2. Çocuk gelisimciler bu ülkenin geleceğinin aydınlık yuzleridir. Ne kadar çocuk gelişimci iş başında olursa o kadar az suç ve sağlıklı bir toplum oluruz. Güzel ulkemin geleceği için daha mutlu bir toplum için çocuk gelişimciler adalet bakanlığına. . .

  3. Çocuğun olduğu her yerde Çocuk Gelişimi istihdamı şarttır.

  4. Çocuk gelişimci çocuk olan her alanda olması gerekli. Aldigimiz egitim doğrultusunda biran önce meslegimizi uygulamamiz için en az 500 alim diloyorum hayırlısı ile.

  5. Türkiye’de ihtiyaç duyulan ama çok alım yapılmayan bölümler arasında maalesef ki.. en az 500 alım olmalı.. bölümümüze gereken önem verilmeli..

  6. Çocuk gelişimi bölümüne gereken önem verilmelidir. En az 500 kişilik bir alım istiyoruz

  7. Daha güzel bir gelecek için sahalarda olmalıyız
    #ÇocukGelişimcilereEnAz500Kadro

  8. Çocuk gelişimciler atama bekliyor, kadrolar ona göre verilsin. En az 500!

  9. Lisans çocuk gelisimcilere en az 500 kadro bekliyoruz.Cocuklarimizin her anlamda tam saglikli olabilmesi icin cocuk gelisimcilerin mesleklerinin basinda olmasi gerekmektedir.

  10. Lisans çocuk gelişimciler en az 500 atama bekliyor.Çocuk gelişimciler değeri bilinmeli ve görülmelidir.

  11. Çocuk Gelişimcilere 500 kadro verilmeli. Bu tüm Türkiye’nin geleceği için gerekli.

  12. Çocuk gelişimciler sağlıklı toplum ve gelecek için önemli bir konum arz ediyor. En az 500 alım istiyor.

  13. Lisans çocuk gelişimcilere 500 kadro! Bu ülkenin sağlıklı çocuklara ihtiyacı var.

  14. Ceza infaz kurumlarindaki cocuklara yeni bir umut olmak icin cocuk gelisimciler atama bekliyor

  15. Sağlıklı bir toplum temelden başlar. Çocuk gelişimci bu temelin kurulmasına yardımcı olan en önemli meslek çalışanıdır

  16. Sosyologların alım sayıları da genele bakıldığında çok düşük. Bu alanda atamalarda adil sayıda bir atama bekliyoruz. 38 kişiyi atamak nedir yahu? Hiç mi bu alanda ihtiyaç yok? Toplum neden bu halde insanlar neden bu halde diyoruz sonrada. Önce eğitilmesi gerek, öğretilmesi gerek. Atayin işimizi yapalım

  17. Lisans çocuk gelisimi mezunlari en az 500 atama bekliyor.
    #cocukgelisimiuzmanienaz500atamabekliyor

  18. En az 500 kadro istiyoruz. Cocuk gelisimciler olarak bizim en buyum hakkimz oldugunu dusunuyoruz.