Kamu Personelleri

Üst Kurullara Maaş Sınırı Yeniden Gündemde

Habertürk’ün haberine göre düzenleyici ve denetleyici kurullarda görev yapan üyeler , murakıp ve uzmanlar yeniden 666 sayılı kanun hükmünde kararname (KHK) kapsamına alınıyor. 666 Sayılı (KHK) “eşit işe eşit ücret” ‘i kapsıyor.

Türkiye Cumhuriyeti Anayasa Mahkemesi’nin son 6 ay içerisinde verdiği 3 ayrı iptal kararı söz konusu olan Kanun Hükmünde Kaararname kapsamının dışına çıkan üst kurulların başkan ve üyeleriyle birlikte personeli de kapsayan yeni bir yasal düzenlemeye gidiliyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan Bütçe Komisyonu’nda konuyla alakalı bir maddenin eklendiği öğrenildi. 2011 yılında çıkarılan 666 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK)  ile üst kurulların başkan ve üyeleri ile murakıp ve uzman unvanına sahip meslek personeline maaş sınırı getirilmişti. Söz konusu sınırlama 11 ekim 2011 tarihinden sonra işe başlayanlar için uygulanacak. 11 Ekim 2011 tarihinden önce göreve başlayanlar bu sınırlamaya tabi değil


Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan Bütçe Komisyonu’nda konuyla alakalı bir madde eklendi. 2011 yılında çıkan KHK için 2011 yılından sonra başlayanlar tarafından bir çok dava açılmıştı. Anayasa Mahkemesi söz konusu davalar hakkında 3 ayrı iptal kararı verdi.KHK’deki hüküm tekrar AYM’nin iptal kararından önceki hale geldi.

Kamu haberleri, kamu personeli haberleri ve çok daha fazlası için kamu personeli adresini takip etmeye devam edin. Gündem haberler, güncel personel alım ilanlarının haberleri, ekonomi ve çok daha fazla kategorideki haber için kamu personeli android uygulamasını cep telefonunuza indirin.