Kamu Personelleri

Vakıflar Genel Müdürlüğünün 2017 Kadro Planlamaları

Vakıflar Genel Müdürlüğü 2017 yılı performans programında kadro ve atama planlamalarına dair bilgi de yayımladı ancak verilen bilgilerde 2016 yılının bilgileri de olduğu için 2016 ve 2017 personel talepleri iç içe verilmiştir. 

Performans Programındaki Bilgiler Aşağıdadır

Genel Müdürlüğümüz merkez ve taşra teşkilatında; memur, sözleşmeli ve işçi statüsünde olmak üzere, toplam 3204 kadro mevcut olup, bunun % 57’si dolu bulunmaktadır.

Genel Müdürlüğümüzün her geçen yıl artan iş hacmi karşısında personel sayısının yetersiz olması nedeniyle, Devlet Personel Başkanlığından 100 adet atama kontenjanı talep edilmiş olup, ancak 70 adet kontenjan verilmiştir. İlave olarak 100 atama kontenjanı daha verilmesi için gerekli girişimde bulunulmuştur.

Merkez birimlerinin ve Bölge Müdürlüklerinin personel ihtiyacını karşılamak üzere, KPSS 2016/1 yerleştirmelerinde mimar, mühendis ve avukat unvanı ağırlıklı olmak üzere, 35 kontenjan merkezi yerleştirme için bildirimde bulunulmuş olup, KPSS 2016/2 yerleştirmeleri için ise yaklaşık 20 kontenjan merkezi yerleştirme için bildirimde bulunulması planlanmaktadır.

Genel Müdürlüğümüzün müfettiş yardımcısı ihtiyacını karşılamak üzere, müfettiş yardımcısı alınması planlanmakta olup, buna ilaveten Kurumlar arası nakil ve özelleştirme kapsamındaki Kurumlardaki istihdam fazlası personelden de ihtiyaç olan pozisyonlar için personel temin edilecektir.

Ayrıca,  190 sayılı Kanun Hükmünde Kararname gereğince, 254 personelin kadro derecelerinin üst derecelere yükseltilmesi ile teknik hizmetler sınıfı çoğunluklu 81 adet yeni kadronun ihdası hakkındaki kadro cetvelleri Başbakanlığa gönderilmiş olup, Resmi Gazete’de yayımlanması beklenmektedir.

KAMUPERSONELİ.NET | ÖZEL HABER