Kamu Personelleri

Valiler Kararnamesi Vali Demirtaş'ın Konuşması Yayımlandı

Valiler Kararnamesi ile Vali Mahmut Demirtaş’ın konuşması yayımlandı. 

 Valiler Kararnamesi ile Adıyaman’dan Adana’ya atanan Vali Mahmut Demirtaş, “Adıyaman’da yapmış olduğumuz hizmetlerde, yatırımlarda, ihalelerde şeffaftık. İşlerin bu şekilde yapılabileceği, birtakım hizmetlerin yerine getirilebileceği konusunda ciddi anlamda çalışma ve gayretlerimiz oldu.” dedi.

Demirtaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Adıyaman’da 4 yıldır çalıştığını hatırlatarak, bu sürede vatandaşlar ile çok güzel hizmetler hayata geçirdiklerini belirtti.

Adıyamanlılardan helallik isteyen Demirtaş, “Benden tarafa varsa haklarını helal etmelerini istiyorum. Bundan sonra Adana’ya gideceğiz. Adana, Adıyaman’a göre çok daha büyük. Oranın problemleri çok daha farklı olabilir Adıyaman’a göre.” diye konuştu.

Adana’ya da güzel hizmetlerde bulunacağını kaydeden Demirtaş, Adıyaman’da yaptıkları hizmetlerin benzerini Adana’da da hayata geçireceklerini söyledi.

Adıyaman’da çalıştığı dönemde şeffaflığa büyük önem verdiğini vurgulayan Demirtaş, “En büyük projemiz benim kapımın, makam olsun, evim olsun, 24 saat Adıyamanlılara açık olmasıydı. Yani en büyük yapmış olduğumuz hizmetlerden bir tanesi şeffaf olmamdı. Özellikle Adıyaman’da yapmış olduğumuz hizmetlerde, yatırımlarda, ihalelerde şeffaftık. İşlerin bu şekilde yapılabileceği, birtakım hizmetlerin yerine getirilebileceği konusunda ciddi anlamda çalışma ve gayretlerimiz oldu.” ifadesini kullandı. 

Görevi süresince eğitime çok ağırlık verdiğini anımsatan Demirtaş, bu alandaki çalışmaları ile ilgili şu bilgileri aktardı: 

“Bu 4 yıllık görev süremde bin 300 tane derslik hizmete girdi. Yaklaşık 2 bin 400 kişilik öğrenci pansiyonu yaptık. Bir kısmı bitti bir kısmı da çok yakın bir zamanda hizmete girecek. Adıyaman’ı sevdiğimiz için nerede bir eksik varsa oraya koşturduk. Adıyaman’a ilk geldiğimde derslik sayısında çok büyük eksiklik gördüm. Gerçekten az bir şey değil bin 300 dersliği bitirdik, vatandaşın hizmetine sunduk. Adıyaman’da bütün liselerde, okullarda ikili öğretim yapılıyordu ve sınıflarımız yaklaşık 55-60 kişiydi. Şu an sınıflarımız 30’a düştü. Tekli öğretime geçmeyen çok az okulumuz kaldı. İnşallah kısmet olursa bir yıl sonra Adıyaman’da eğitim sınıfları 25 kişilik olacak. Adıyaman’da en fazla eksiklik hissettiğim şey eğitimdi.”

Kamupersoneli.net | AA