Kamu Personelleri

Vergi müfettişlerinin görev yerleri değişti

Hazine ve Maliye Bakanlığınca, Vergi Müfettişlerinin Görev Yerlerinin Belirlenmesine Dair Yönetmelik, Resmi Gazete’de yayımlanarak, yürürlüğe girdi.

Buna göre, isteğe bağlı görevlendirme işlemlerinde vergi müfettişleri, görev yapmak istedikleri grup başkanlıklarını her yılın mart ayı sonuna kadar Vergi Denetim Kurulu Başkanlığına bildirecek.

Başkanlık, yer değiştirme talebinde bulunan vergi müfettişlerinin  durumlarını, görev puanı üstünlüğü esasına göre ve belirlenen kontenjanlar  dahilinde inceleyecek, mayıs sonuna kadar belirleyerek ilan edecek.

İsteğe bağlı olarak görev yaptığı grup başkanlığı değişen vergi  müfettişleri görevlendirmenin yapıldığı yılı izleyen takvim yılı başından  itibaren 3 yıl geçmedikçe yer değişikliği talebinde bulunamayacak. Bakanlık dışı  geçici görevde ve ücretsiz izinde geçirilen süreler bu sürenin hesabında dikkate  alınmayacak.

Başkanlık, hizmetin gereği ve ihtiyaçlar dahilinde, grup  başkanlıklarında görevlendirilmesi gereken vergi müfettişi kontenjanını nisan  içinde belirleyerek ilan edecek.

Sağlık mazereti, aile birliği mazereti, genel ve özel hayatı etkileyen  nedenlerle engellilik durumuna bağlı yer değişikliği talepleri dolayısıyla  yapılacak görevlendirmeler aylık dönemler itibarıyla değerlendirilecek. Mazeret  durumlarına ilişkin yer değişikliği taleplerinin yapılabilmesi için belirlenen  şartların sağlanması gerekecek.

Haklarında yürütülen adli veya idari bir soruşturma sonucunda,  yerlerinde kalmalarında sakınca görülen ya da üst üste 3 yıl performans  değerlendirmesinden başarısız olan vergi müfettişlerinin görev yerleri  değiştirilebilecek.

Vergi müfettiş yardımcılarından, yapılan yeterlik sınavında başarılı  olanların ilk görevlendirilmeleri, hesaplanan performans puanıyla yeterlik sınav  puanının toplamından oluşan başarı sırası, tercihleri ve mazeret durumları  dikkate alınarak, ihtiyaçlar doğrultusunda tespit edilen grup başkanlıklarına  yapılacak. İlk görevlendirmenin yapıldığı yılı izleyen takvim yılı başından  itibaren 3 yıl geçmedikçe yer değişikliği talebinde bulunulamayacak.

Vergi müfettişliğine yeniden kabulleri uygun görülenlerin görev  yapacakları grup başkanlığı, talepleri doğrultusunda belirlenecek.