Kamu Personelleri

Yayımlanan Torba Tasarı İle Kadro İhdasları Yapıldı

Vergi Kanunları İle Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun kamuoyunda torba tasarı olarak biliniyor. Bu kapsamda torba tasarı hakkında tüm detayları kamupersoneli.net olarak ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz. 

Vergi Kanunları İle Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulundan geçti. Bunun ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan torba tasarı metnini onayladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu metni onaylamasının ardından 27 Mart 2018 tarihli Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlandı. 

ÖNEMLİ DÜZENLEMELER YAPILDI

Yayımlanan 7103 sayılı Vergi Kanunları İle Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunda önemli düzenlemeler de yapıldı. Yapılan düzenlemeler ile ücretli öğretmenlerin sözleşmeli olarak istihdam edilmesine ilişkin düzenlemeler kabul edildi. 

Bunun yanı sıra konut yardımına düzenleme, çeyiz hesabı ve devlet katkısı miktarı hakkında düzenleme, ölen sigortalı çalışanın çocuklarına aylık bağlanmasına ilişkin düzenleme, Bireysel Emeklilik Sistemi hakkında düzenleme kabul edildi. Tüm bu düzenlemelerin ardından kadro ihdasları da yapıldı. Bu çerçevede Özelleştirme İdaresi Başkanlığında bazı kadrolar iptal edilmişti ve bazı kadrolar da yeniden ihdas edildi. Buna göre ihdas edilen kadroların detaylarını ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz.

İHDAS EDİLEN  KADROLAR

7103 sayılı Vergi Kanunları İle Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun kapsamında Özelleştirme İdaresi Başkanlığı bünyesinde toplam 3 kadro ihdas edildi. Bu bağlamda Özelleştirme Dairesi Başkanlığı bünyesinde “Finansman Fon Yönetimi ve Sermaye Piyasaları Daire Başkanı, İhale ve Danışmanlık Hizmetleri Daire Başkanı ve Personel, Eğitim ve İstihdam Daire Başkanı” kadroları ihdas edildi.

KAMUPERSONELİ.NET – ÖZEL HABER