Kamu Personelleri

Yeni Yönetimde Hangi Kurumdan Kamu Personeli Alımı Bekliyorsunuz? Kaç Kadro Olmalıdır?

Türkiye’nin yönetim şekli Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi oldu. Bu yönetim şekli ile bazı bakanlıklar birleştirilirken bazı bakanlıkların alt kuruluşlarında düzenleme yapıldı. 

Yeni sisteme geçilmesinin ardından adayların kamu personeli alımı için talepleri arttı. Yeni yönetim vaatleri kapsamında istihdamın sağlanacağı ifade edilirken adayların talepleri de beraberinde geliyor. 

Bilindiği gibi Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından KPSS 2018/1 merkezi atama tercihleri alındı ve sonuçlar duyuruldu. Merkezi atama kapsamında çok az bir kadro açıldığından dolayı adaylar kamu kurum ve kuruluşlarının kendilerinin yayımlayacağı ilanları beklemeye başladılar. 

Adayların öncelikli olarak beklediği ilanların arasında Polis Özel Harekat alımı, Orman Mühendisi alımı, Gıda Mühendisi alımı ve Ziraat Mühendisi alımı geliyor. Ancak Polis Akademisi Başkanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından bir ilan yayımlanmış değil. 

Bu kapsamda adaylar sitemize çeşitli geri bildirimler göndererek kamu personeli alım ilanlarının bir an önce yayımlanmasını beklediklerini ifade ediyorlar. Bizlerde her zaman olduğu gibi adaylarımızın taleplerine duyarsız kalmadık ve gündeme getiriyoruz.