Kamu Personelleri

YÖK'den Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Merkezi Yazılı Sınavına Yönelik Duyuru!

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı 2018 Yılı Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Merkezi Yazılı Sınavına İlişkin Duyuru YÖK’ün Resmi internet sitesi üzerinden yayımlandı.

Yayımlanan duyuru içerisinde ise adayların başvuru yapacakları tarih ve sınav ücretiyle alakalı olarak detaylarına yer verildi.
 

YÖK’den yayımlanan duyuru içerisinde ise;

“Açıklamalarda yer alan Yükseköğretim Kumlu Başkanlığı “YÖK”, Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü “ÜNİVERSİTE”, adına sınav organizasyonu yapılacak olan kurum ve kuruluşlar “KATILIMCI”, sınava katılacak personel “ADAY” olarak anılacaktır.

ÜNİVERSİTE tarafından YÖK’e iletilen ADAY bilgileri şablon dosyası, YÖK tarafından KATILIMCI’lar ile paylaşılacak ve KATILIMCI’lar tarafından 09-17/07/2018 tarihleri arasında YÖK’e iletilecektir.

ADAY’lar 24-31/07/2018 tarihleri arasında ÜNİVERSİTE’nin Sınav Hizmetleri Web Sitesi (sinavbasvuru.anadolu.edu.tr) üzerinden sınav başvurusu yapacak ve 85 (seksenbeş) TL sınav ücretini ödeyecektir. Ödeme işlemi, Sınav Hizmetleri Web Sitesi üzerinden sınav başvurusu esnasında, kredi/banka kartı ile gerçekleştirilecektir. Başka kanallardan ödeme kabul edilmeyecektir. Sınav başvuru sürecini tamamlamayan ADAY’ların başvurusu geçersiz sayılacaktır.

Sınav başvurusundan vazgeçen, başvurusu geçersiz sayılan, sınava girmeyen veya giremeyen, sınava alınmayan veya çıkarılan, sınavda başarısız olan veya sınavı geçersiz sayılan, ücret gerektirmeyen bir işlem için ücret yatıran veya aynı işlem için birden fazla ödeme yapmış olan ADAY’ların ödedikleri ücretler iade edilmeyecektir. Ücretlerin doğru yatırılmamasının sorumluluğu ADAY’lara aittir.

ADAY’ların kimlik bilgileri, sınava girecekleri yer, zaman bilgileri ve sorumlu oldukları sınav konularını içeren “Sınav Giriş Belgeleri” ÜNİVERSİTE tarafından hazırlanacak ve Sınav Hizmetleri Web Sitesi üzerinden 03-07/09/2018 tarihleri arasında ADAY’ların erişimine açılacaktır.

ADAY’ların sınavda uyması gereken kurallar Ek-1 ‘de verilmektedir.

Sınav somları, çoktan seçmeli, 5 (beş) cevap şıklı, 2 (iki) kitapçık türü olacak şekilde ÜNİVERSİTE tarafından hazırlanacaktır.

Görevde yükselme sınavında soru dağılımı, YÖK’ün resmi internet sayfasındaki (www.yok.gov.tr) 05/06/2018 tarihli duyurusunda ilan edilen konu başlıklarından Anayasanın yükseköğretime ilişkin maddeleri ile yükseköğretim mevzuatından yaklaşık %50, diğer konu başlıklarından da yaklaşık %50 şeklinde olacaktır. Unvan değişikliği sınavında ise Ek-2’de belirtilen ilgili alanlara ait sorular yer alacaktır.

Sınav, 08 Eylül 2018 Cumartesi günü saat 14.00’da, tek oturum halinde Adana, Ağrı, Ankara, Edime, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Konya, Mardin, Sinop ve Şanlıurfa olmak üzere toplam 11 (onbir) sınav merkezinde gerçekleştirilecektir. ADAY’ların bağlı bulundukları kurum/kuruluşlarına göre belirlenmiş olan sınav merkezleri aşağıdaki tabloda verilmiştir. ADAY’lar farklı bir sınav merkezi tercih edemezler.” ifadeleri yer aldı.