Kamu Personelleri

Yol İş Sendikası Başkanı Ağar: 70 Bin KİT Çalışanı Bir An Evvel Kadroya Alınmalıdır

Türkiye Yol-Yapı-İnşaat İşçileri (Yol-İş) Sendikası Genel Başkanı Ramazan Ağar Türkiye Yol-Yapı-İnşaat İşçileri (Yol-İş) Sendikası Genel Başkanı Ramazan Ağar yapmış olduğu bir röportaj kapsamında kadro düzenlemesinden faydalanmayan taşeron işçilerin durumlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. 

’70 BİN KİT ÇALIŞANI KADROYA ALINSIN’

Yol İş Sendikası Başkanı Ağar konuya dair yapmış olduğu açıklamalarında, KİT’lerde taşeron statüsünde çalışanlar ile kamuda asıl işi yapan taşeron işçilerin kapsam dışında kalmasının düzenlemenin en tartışılan kısmı olduğunu söyledi ve bu çalışanların bir an evvel kadroya alınması gerektiğini ifade etti. 

“KİT’lerde taşeron statüsünde çalışanlar ile kamuda asıl işi yapan taşeron işçilerin toplam sayısı 70 bin civarında. 900 bin kişinin kadro düzenlemesinden yararlandığı yerde 70 bin çalışanın kadroya alınmamasını doğru ve adil bulmak mümkün değil. Bu nedenle kamudaki 900 bin taşeron işçiye kadro veren hükümet, KİT’lerdeki 70 bin çalışanı da bir an evvel kadroya almalıdır. Madem reform niteliğinde bir düzenleme yapıldı, bu mağduriyetlerin gölgesinde bırakılmasın.”

‘KADRO BEKLENTİSİYLE YATIP KALKIYORLAR’

Kadroya alınmayan taşeron işçilere yönelik yapmış olduğu açıklamalarında bu işçilerin kadro beklentisiyle yatıp kadro beklentisiyle kalktıklarını ifade eden Türkiye Yol-Yapı-İnşaat İşçileri (Yol-İş) Sendikası Genel Başkanı Ramazan Ağar konuya dair şu açıklamalarda bulundu. 

“Karayollarında anahtar teslimi işlerde çalışan binlerce işçi kadro beklentisiyle yatıp kadro beklentisiyle kalkıyor. Bu çalışanların talepleri ve mağduriyetleri yetkililerce dikkate alınmalı. Nihayetinde taşeron işçilerin kadro düzenlemesi, KİT’lerde taşeron statüsünde çalışanlar ile kamuda asıl işi yapanların da kadro alınmasıyla taçlandırılmalıdır.”

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum

  1. Trt taşeron çalışanlarına kadro vermediniz ya oyu alırsınız.bizi parçala böl yaptınız.yazıklar olsun.taşeron kalktınkaltı dıyonuz nerde kalktı yalan sölemeyın barı