Kamu Personelleri

Yüksek KPSS ile Atanamayan Mimarlar 1000 Kadro Talep Ediyorlar

Mimarların kamuya atama taleplerini Kamupersoneli.net ailesi olarak sık sık dile getiriyoruz. 

Bu konuda geçtiğimiz dönemlerde yapmış olduğumuz haberler ile mimarların yüksek KPSS puanı ile atanamadıklarını ve kadro talep ettiklerini aktarımıştık. Bu konuda yapmış olduğumuz, ‘Yüksek KPSS Puanı İle Atanamayan Mimarlardan ‘Kamuya 1000 Mimar Ataması’ Talebi” ve ”Yüksek KPSS Puanlarıyla Atanamayan Mimarlar Kamuda 1000 Kadro Bekliyor” haberimiz ile Mimarların sesi olmuştuk. 

Bu haberimizde de Mimarların 1000 kadro talebini ve sosyal medya çalışmalarını haberimizde aktarıyoruz. 

MİMARLARIN 1000 KADRO TALEBİ

Üniversitelerin Mimarlık Fakültesinden mezun olan binlerce aday kamuya atama talebinde bulunuyorlar. Mimarlar atama taleplerine ilişkin açıklamalarında kamuya Mimar alımlarının çok yetersiz sviyede olduğunu dile getirerek yüksek KPSS puanları ile atanamadıklarını ifade ediyorlar. 

Mimarların bu konuda yapmış oldukları bir diğer önemli nokta ise kamuda Mimarların yapması gereken işlerin İnşaat Mühendisi gibi kadrolara yaptırıldığı ve Mimar pozisyonu için yeterli alım olmadığı yönünde. 

Mimarlar bu iki konu üzerinde durdukları sorunların çözümü ve atama taleplerinin karşılanması için Twitter’da bir sosyal medya çalışması başlattılar. Kamupersoneli.net olarak mimarların bu atama taleplerini yeniden dile getiriyoruz. 

#mimarlar1000kadrobekliyor Etiketi İle Yapılan Bazı Paylaşımlar

”Mimarlık fakültesine girmek için çok emek verdik, mezun olmak için günlerce uyumadan çizim yaptık, kpss den 85-90 almak için çok çalıştık emeğimizin karşılığını istiyoruz. Bu puanlarla boşta kalmak istemiyoruz. Bize destek olur musunuz?”

”Keşke özelde hakkımız korunsaydı da Twitter yazacak kadar çaresiz kalmasaydık. Biz mimarları yıllardır kimse görmüyor. Piyasa bitti Şirketler teker teker kapanıyor. Is bulamiyoruz.700 TL e diplomamızı kiralayalım diye arıyor Mimarlar odası!”

”Dile kolay 20 yıldır okuyoruz. Kimilerimiz çok daha fazla. 40-50 kişilik alımlardan çok daha fazlasını hak ediyoruz inanın. İzin verin öğrendiklerimizle birilerinin hayatına dokunabilelim. Bu kadar emeği boşuna verdiğimize inandırmayın bizi”

”Mimarlar olarak yıllardır çalışıyoruz. Yıllardır boşa mı kürek çektik yani. Ve işin en acısı bizi gören çocuklar mimar olmak istemiyorlar. Bu kadar çalışıyorsunuz bir de işiniz yok diyorlar. Binlerce yıllık meslek yok oluyor. Mimarlara sahip çıkın.”