Kamu Personelleri

Yüksek KPSS Puanlarıyla Atama Bekleyen Bir Bölüm Daha: Elektrik Elektronik Mühendisliği

Kamupersoneli.net olarak atama bekleyen adayların taleplerini dile getirmeye devam ediyoruz. Bu kapsamda bu haberimizde de Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümlerinden mezun olmuş adayların atama taleplerini sizlere aktarıyoruz. 

Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümünden mezun olmuş adaylar atama sayılarının çok yetersiz olduğunu ve bu konuda adım atılmasını gerektiğini  söylediler. Özellikle son atamalarda Elektrik Elektronik Mühendisliği için ayrılan kontenjan sayısına vurgu yapan adaylar, yüksek puanlarla atanamadıklarını ifade ediyorlar. 

ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİSLERİ DAHA ÇOK ATAMA TALEP EDİYORLAR

Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümlerinden mezun olmuş adaylar için son üç atamada oluşan tablo şu şekilde; 

KPSS 2017/1 atamalarında 4611 nitelik kodu ile 142 atama gerçekleştirildi. KPSS 2017/1 merkezi yerleştirmelerde Elektrik-Elektronik Mühendisliği için en düşük atama taban puanı mühendis alımı için 84.555 puanda kalan Ankara Teiaş G.M. Mühendislik kadrosu olurken, en yüksek puanda kalan mühendis kadrosu ise 94,759 puanda kalan Gaziantep ili için açılan DHMİ kadrosu olmuştur.

KPSS 2017/2 merkezi atamalarda ise 4461 nitelik kodu ile 108 atama yapıldı. Bu atamalarda en düşük atama puanı 88,859 olurken en yüksek puanla atanan aday Ankara Kişisel Verileri Koruma Kurumu mühendis kadrosuna 93.810 puanla atandı.

KPSS 2018/1 merkezi atamalarında Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümüne 4461 nitelik kodu ile toplam 16 atama yapıldı. Bu atamalarda Elektrik elektronik mühendisliği bölümü için KPSS 2018/1 atamalarında yapılan en düşük atama 89.692 olurken en yüksek atama 93.251 oldu. 

ADAYLARIN TALEPLERİ

Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümü mezunu adaylar tarafından sitemize yapmış oldukları geri dönüşlerde, özellikle atama sayılarının çok az olduğu ifade ediyorlar. Adaylar her yıl artan mezun sayısına karşılık kontenjanların azalmasına vurgu yaparak atama sayılarının artırılması talebinde bulunuyorlar. Elektrik Elektronik Mühendislerinin meslek alanın iş hayatı içerisinde ki önemine vurgu yapan adaylar yapılan son atamalarda sadece 16 kişinin alındığına dikkat çekiyorlar. 

KPSS 2018/1 atamalarında yapılan atama sayısı ve KPSS taban puanın 89 olduğuna işaret eden KPSS’den yüksek almış Elektrik Elektronik Mühendisliği mezunu adaylar kamu kurumlarına yapılan atama sayılarının artırılmasını istiyorlar. 

Kamupersoneli.net – ÖZEL Haber

NOT: BU HABERİN İZİNSİZ, AKTİF LİNK VERİLMEDEN, BİR BÖLÜMÜNÜN ALINMASI VEYA TAMAMININ KOPYANIP KULLANILMASI DURUMUNDA HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILACAKTIR…”

Bir Yorum

  1. Elektrik elektronik mühendisi olarak sesimizi duyurdugunuz için çok teşekkür ederiz. İnşAllah sesimizi yetkili merciler de duyar.

  2. Elektrik elektronik mühendislerinin sesi olduğunuz için çok teşekkürler

  3. Elektrik elektronik mühendislerinin sesi olduğunuz için çok teşekkürler

  4. Elektrik elektronik mühendislerinin kanayan yarasını gündeme getirdiğiniz için teşekkürler

  5. Dusunebiliyor musunuz ya teknoloji ve enerji cagindayken 16 tane muhendis ataniyor ne zoe bi durum Allah yardimcimiz olsun.

  6. Sonunda sesimizi duyan duyarlı birileri çıktı. Herşey için teşekkürler.

  7. her yıl binlerce mezun veren eem’nin sesini duyurduğunuz için çok teşekkür ederiz.

  8. Sesimizi duyurdugunuz icin cok teşekkür ederiz. Boylesine zor bir bölümü bitirip de işsiz kalmak istemiyoruz artık. Ben de bilirdim basit bi bölüm okuyup da laylaylom üniversite bitirmeyi. Sonra da düşük puanla atanmayı. Harcamasınlar artik bizi

  9. bence mühendislerin iş bulmakta zorlandığı son zmanlarda bölüme alımları azaltarak insanları mağdur etmemek sonradan mühendis olmanın önünü kesmek gerekir. önemli olan ev geçindirecek para kazanabilmek gerisi hikaye..