Kamu Personelleri

Yüzbinlerce Memur Adayını Yakından İlgilendiren Atama Takvimi de Değişebilir

 Memur Adaylarını Yakından İlgilendiren Atama Takvimi de Değişebilir 

ÖSYM SINAV TARİHLERİNDE DEĞİŞİKLİĞE GİTTİ

ÖSYM’nin bugün yayımladığı sınav takvimi duyurusu ile birlikte sınav tarihlerinde değişikliğe gidildi. İlgili duyuru için lütfen TIKLAYINIZ Memur adayları tarafından merakla beklenen KPSS 2. Yerleştirme takvimi içinde değişikliğe gidilebileceği öğrenildi.

KPSS 2.YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ 

Bilindiği gibi KPSS 2. Yerleştirme işlemleri için kamu kurum ve kuruluşlarından talepler DPB tarafından 8 ağustos- 7 Ekim 2016 tarihleri arasında alınacak, ilgili talepler ÖSYM’ye 25 Ekim 2016 tarihinde iletilecekti. Devlet Personel Başkanlığı tarafından tercihlerin alınma tarihi ise 14 ile 23 kasım 2016 ( 2016 KPSS ortaöğretim 20 kasım tarihinde gerçekleşecek) tarihleri arasında olacağı belirtilmişti.

MERKEZİ YERLEŞTİRME TAKVİMİ GÜNCELLENEBİLİR

Fakat ÖSYM tarafından ilgili sınav tarihlerinin değiştirilmesi ile birlikte merkezi atama tercihlerin alınmasının ileri alınabileceği düşünülüyor. Buna göre ya Devlet Personel Başkanlığı sitesindeki 2016 KPSS yerleştirme takviminde değişikliğe gidilecek ya da büyük ihtimalle  2016 KPSS ortaöğretim , önlisans puanı olan adaylar tercih yapamayacak. Bir başka ihtimal ise ÖSYM’nin 20 Kasım 2016 tarihinde gerçekleşecek “Kamu Personel Seçme Sınavı 2016-KPSS Ortaöğretim/Ön Lisans (Ortaöğretim Düzeyi) ” sınavından 3 gün sonra sonuçları açıklaması ki en zor ihtimal olarak bu gözüküyor, çünkü DPB atama takvimine göre tercihler 14 Kasım tarihinde başlamış olacak…
 

Bir Yorum

  1. şu son bölüm de kendi yorumunüzü yazdığımız yeri daha açık bir daha yazar mısınız??? nasıl yani 2016 kpss puanı ile ort. öğretin ve ön lisans tercih yapamayacak…

  2. Ne demek istediğinizi açık ifade eder misiniz? 2016 kpss ortaogretim ve onlisas tercihi yapamayacak kafalari karıştırdı.!!

  3. Peki DPB atama takvimini ileri atmazsa biz tercih yapamiycaz .ne diyelim Bu kadarda olmazki.

  4. on lisans ve ortaöğretim 2016da atanamayacaksa 2017nin hangi aylari atama yapabilecek ?