Kamu Personelleri

Zabıta Memuru Maaşı Ne kadardır? ( zabıta maaşları ve tazminat miktarları )

Yakın Zaman Devlet Personel Başkanlığı internet sitesinde Zabıta ve İtfaiye Eri alımlarının merkezi atamayla olacağı haberini siz değerli ziyaretçilerimizle paylaşmıştık. Zabıta ve itfaiye eri alımı kadar söz konusu mesleklerin kazançları da merak ediliyor. Bir zabıta memuru ne kadar maaş alır? Zabıta Memuru Maaşı ne kadardır? gibi soruların yanıtı bu yazımızda. Zabıta Memuru görevli olduğu belediyelerin sorumluluk alanları içerisinde kalan bölümlerin refah, esenlik ve düzeninin korunması için çalışan memurlardır.


Zabıta Memuru Maaşları Belediyedeki Memurlarla Aynı Mıdır?

Zabıta memuru maaşları belediye bünyesinde çalışan diğer memurların maaşlarına göre farklıdır. Bunun sebebi ise çalışma mesaisinden kaynaklanır. Belediyelerde çalışan memurlar nöbet tutmazlar ya da çok büyük bir iş ya da sorun olmadığı sürece mesaiye gelmezler. Fakat büyükşehir belediyelerin bünyesinde çalışan zabıtalar 24 saat çalışma esasına göre görev yaparlar. İlçe belediyelerde ise görev saati 12’ye kadardır. Diğer memurlardan bu mesai farkları dolayısıyla 403 TL fazla mesai para almaktadırlar.  

Zabıta Memuru Sosyal Denge Tazminatı Ne Kadardır?

Zabıta memurlarının ayrıca sosyal denge tazminatı bulunur. Söz konusu tazminat 750 TL kadardır. Belediyelerden belediyelere zabıta maaşı değişiklik göstersede ortalama bir zabıta memuru maaşı 2800 TL kadardır. Söz konusu miktar evli olmayan zabıta memurları için geçerlidir. 

Kamu haberleri, gündem haberleri, personel alım haberleri ve daha fazlası için kamupersoneli.net’i takip etmeye devam edin. 

Kamupersoneli.net | Ankara