- Haberler
- Personel Alımı
- Kamuda Görevli Personelin KHK İle İhraç Edilmesi Hukuka Uygun Bulunmadı
Kamuda Görevli Personelin KHK İle İhraç Edilmesi Hukuka Uygun Bulunmadı
Kamuda ki görevinden 667 sayılı KHK ile ihraç edilen vatandaşın açmış olduğu davada beklenmedik bir karar çıktı.667 sayılı KHK'ya dayanarak terör örgütleri ile irtibatı olduğu iddia edilen kamu görevinde bulunan kişi görevinden çıkarılması sonrasında İdar
Kamuda ki görevinden 667 sayılı KHK ile ihraç edilen vatandaşın açmış olduğu davada beklenmedik bir karar çıktı.
667 sayılı KHK'ya dayanarak terör örgütleri ile irtibatı olduğu iddia edilen kamu görevinde bulunan kişi görevinden çıkarılması sonrasında İdare Mahkemesi'ne dava açtı.
Hürriyet Gazetesin'den Mesut Hasan Benli'nin haberine göre; İdare Mahkemesi ise kamu görevine son verilmiş olan kamu görevlisinin herhangi bir terör örgütü ile irtibatının bulunup bulunmadığını savcılık, TMFS ile EGM'ye danıştı.
Konuyla alakalı olarak gelen yazılarda; ihraç edilen uzmanların terör örgütleri ile irtibatlı olduğuna yönelik herhangi bir belge ve bilginin sunulmadığı ayrıca savcılık da davacı kişi hakkında FETÖ silahlı terör örgütüne üye olma suçundan hakkında herhangi bir soruşturma yürütülmediği bilgisinin İdare Mahkemesiyle paylaştı.
Buna yönelik olarak İdare Mahkemesi ise söz konusu kamu görevlisinin görevden çıkarılması kararını hukuka uygun bulunmadığı kararını verdi.
Dava hakkında ise;
"Davacının terör örgütleriyle iltisak yahut irtibatı olduğu yönünde herhangi bir somut verinin dava dosyasına sunulmadığı anlaşıldığından, görevinden çıkarılmasına ilişkin dava konusu işlemde hukuka uygunluk bulunmadığı sonucuna varılmaktadır.
Hukuka aykırılığı saptanan işlem nedeniyle davacının yoksun kaldığı özlük hakları ile aylıklarının hesaplanarak yasal faizi ile birlikte davalı idarece davacıya ödenmesi gerekmektedir.
İdare Mahkemeleri önüne gelen benzer davalarda kamudan ihraç edilen kişilerin durumlarını araştırmakla yükümlü olduğunu ortaya koymuştur. İdare Mahkemesi de bunu yapmıştır. bu yönüyle emsal bir karardır" ifadeleri yer aldı.
Kamupersoneli.net I ANKARA
Bakmadan Geçme





