Karabağ'dan şehit ve gazi haberi geldi! Gurur kaynağı oldu
Dağlık Karabağ savaşındaki çatışmalar yirmi beşinci gününe girerken çeşitli haberler de geliyor.Azerbaycan kendi topraklarını geri almak için bu yana kadar onlarca şehit verirken, bir o kadar da gazi oldu.
Dağlık Karabağ savaşındaki çatışmalar yirmi beşinci gününe girerken çeşitli haberler de geliyor. Azerbaycan kendi topraklarını geri almak için bu yana kadar onlarca şehit verirken, bir o kadar da gazi oldu. Konu ile ilgili olarak şehit ve gaziler listesine Türkiye'den mezun olan ve hala eğitimini Türkiye'de devam eden öğrenciler de yer alırken bu durum oldukça dikkat çekti.
ŞEHİT VE GAZİ HABERİ GURUR KAYNAĞI OLDU
Vatan için Azerbaycan Ermenistan savaşında Azerbaycan ordusuna gönüllü katılan ve 2017 yılında Kayseri Erciyes Üniversitesi Rus Dili ve Edebiyatı'ndan mezun olan Murat Mamedov geçtiğimiz hafta Hadrut kasabasını düşman işgalinden kurtarırken şehit oldu. Mezuniyetten sonra Bakü'de yaşayan Mamedov'un şehit olması hem Azerbaycan'da hem de Türkiye'de gurur kaynağı oldu.
GAZİ OLDU
Diğer yandan, Eskişehir Teknik Üniversitesi Uzaktan Algılama ve Coğrafi Bilgi Sistemleri üzerine yüksek lisans yapan Emin Şahbazlı, üniversite kaydını dondurarak vatan görevini yerine getirmek için Ağdere cephesinde katıldığı savaşta kol, bacak, köprücük kemiği ve dudağından şarapnel yarası alarak gazi oldu. Halen vücudunda çıkarılamayan şarapnel parçaları olduğundan hareket etmekte zorluk çeken gazi Şahbazlı, hastanede tedavi görüyor.
Bunun yanı sıra Anadolu Üniversitesi Sivil Havacılık Bölümü mezunu Toğrul Hasanzade ve Anadolu Üniversitesi Maliye Bölümü mezunu Murad Zakirli'nin de gönüllü olarak cephede savaşıyor oldukları vurgulandı.
Bakmadan Geçme





