• Haberler
  • Politika
  • Kemal Kılıçdaroğlu: İlk Yapacağımız İşlerden Bir Tanesi Esnaf Bakanlığı Kurmaktır

Kemal Kılıçdaroğlu: İlk Yapacağımız İşlerden Bir Tanesi Esnaf Bakanlığı Kurmaktır

Cuımhuriyet Halk Partisi'nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu göreve gelmeleri durumunda ilk yapacakları işlerden birinin Esnaf Bakanlığı'nı kurmak olduğunu sözlerine ekledi.Konuyla alakalı olarak mağduriyetlerin azaltılması için çalışmalar yapacaklarını

Cuımhuriyet Halk Partisi'nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu göreve gelmeleri durumunda ilk yapacakları işlerden birinin Esnaf Bakanlığı'nı kurmak olduğunu sözlerine ekledi.

Konuyla alakalı olarak mağduriyetlerin azaltılması için çalışmalar yapacaklarını ifade etti.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları;

Gittiğim her yerde bir Esnaf Bakanlığından söz ederler. Hiçbir parti 'Ben Esnaf Bakanlığı kuracağım' demiyor ama biz diyoruz. Allah'ın izniyle ilk yapacağımız işlerden bir tanesi Esnaf Bakanlığı kurmaktır. Esnafın sorununu çözeceğiz. 'Esnaf Bakanlığına gerek yok' diyorlar. Kaç esnaf arkadaşımız iflas etti, kaçı dükkanı kapattı? Esnaf dediğimiz hayatın büyün alanlarında görev yapıyor. Devlete yük olmuyorsunuz, bekliyorsunuz ki devlet size destek versin.

Esnafın mağazalar zincirleriyle başa çıkmasının beklendiğini, oysa bunun pek mümkün olmadığını anlatan Kılıçdaroğlu, "Zincir mağazaları CHP mi kurdu, o mu savundu? Kuran partilere oy verirseniz daha çok ağlarsınız.

Ben doğrucu Davut'um, doğruları söylemeye devam edeceğim. Esnaf dükkanı, iş yerini kapatırsa nasıl yaşayacaklar Türkiye'de, düşünmek lazım. Esnafın, kirası stopajı var, vergisi var. Stopajı emlak sahibinin ödemesi lazım aslında. Başka bir siyasi parti sizi bu stopajdan kurtarmayı taahhüt etti mi? Biz ettik bildirgemizde var. Bizim söylemlerimiz gayet açık gayet net..

BÜYÜME RAKAMLARI

Türkiye 7 küsür oranında büyümüş. İçinizde 7 küsur büyüyen esnaf, çiftçi, işçi var mı merak ediyorum. Büyüyen rantiye sınıfı. Sizi diğerlerinden ayıran temel bir konu vardır. O da şudur; memur gider çalışır, esnaf ve çiftçi öyle değil. Sabahın köründe dükkanını açar gece kapatırsınız. Yeri gelir günde 12 saat çalışırsınız, hak ettiğiniz geliri elde ediyor musunuz? Rahat tatil yapabiliyor musun? Bizim derdimiz bu arkadaşlar.

Bana söyler misiniz esnaf bu parayla nasıl geçinecek? Eğer 'geçiniyorum, çok iyi para' diyorsanız gidip iktidara oy verin ama geçinemiyorsanız bir düşünün.

HİÇBİR EMEKLİ AYLIĞI BİN 500 TL'NİN ALTINDA OLMAYACAK

Biz taahhütlerde bulunduğumuzda bize diyorlar ki 'Parayı nereden bulacaksınız?' 1 milyon 644 bin kişi bin liranın altında maaş alıyor.

Hiçbir emekli aylığı bin 500 liranın altına olmayacak. Aksi halde sosyal devlet olmaz. Onun için Anayasa diyor sosyal devlet değiştirilemez. Sosyal devlet şu anda yok. İnsanların sırtına binerek politika yapılamaz.

Kim kazanıyor? O rakamı da vereyim size. Son 16 yılda mevcut hükümetlerin ödediği faiz 151 milyar dolar 34 milyon. Kim ödedi, sizler ödediniz, hep beraber ödedik.

Emzik, bez aldık, vergi verdik. Musluğu açtığında 5 çeşit vergi ödüyoruz. Nereye gidiyor, tefecilere gidiyor. İçeride de var tefeciler tabii. Onlara ne kadar ödendi? 687 milyar lira. Nedir bu? Türkiye niye tefecilere teslim edilir? 16 yılda geldiğimiz nokta şu; Türkiye tefecilere teslim edildi."

ÜLKENİN YAPISINI GÖZDEN GEÇİREREK OY KULLANIN

Bütün esnaf kardeşlerime sesleniyorum; Türkiye büyük bir değişim ve dönüşümü sağlamak zorundadır. Sosyal devleti yeniden inşa etmek zorundadır. Esnafı yaşatmak zorundadır, esnafı yaşatmazsak çok daha büyük sorunlarla karşı karşıya kalacağız.

Bakın seçim meydanlarında konuşuyor. Güzel konuşabilir ama neden hiç ekonomiden söz etmiyor, neden 'gelince ekonomide şunu bunu yapacağım' demiyor.

Siyasette ufku dolanlar, ülkeyi sağlıklı yönetemezler. Bir siyasetçi olarak her kuruşu hesabını vermenin namusun gereği olduğunu düşünerek bir şey söylemek istiyorum, sandığa giderken elinizi vicdanınıza koyup öyle oy versin.

Kamupersoneli.net I ANKARA

Kamu Personeli - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme