Kent Şeker Bayramda 6 Bin 500 İstihdam Oluşturacak!

Mondelez International Türkiye, Gebze'de yer alan üretim tesisinde bin 50 kişiye istihdam sağlıyor.Ayrıca bu tesiste üretilen ürünler ise yaklaşık olarak 50 ülkeye ihraç ediliyor.

Mondelez International Türkiye, Gebze’de yer alan üretim tesisinde bin 50 kişiye istihdam sağlıyor. Ayrıca bu tesiste üretilen ürünler ise yaklaşık olarak 50 ülkeye ihraç ediliyor.

Bünyesinde First, Falım, Kent, Olips, Bonibon ve Jelibon, çikolata, Milka, Toblerone ve Oreo gibi markaları bulunduran Mondelez International Türkiye, 6500 kişilik istihdam sağlayacak.

Mondelez International Türkiye Genel Müdürü İhsan Karagöz'ise Kent Şeker tezgahında basın mensuplarının sorularını yanıtladı ve istihdama yönelik çağrıda bulundu.

Karagöz yaptığı açıklamasında ise; 50 yılı aşkın süredir bayram geleneğinin yaşatılmasına katkıda bulunan Kent’in tüketicisiyle güçlü bağa sahip bir marka olduğunu söyledi.

Karagöz açıklamasında ise bu ifadeleri kullandı;

Bizler de ‘Her Bayramın Şekeri’ Kent olarak bayram öncesi hazırlık heyecanını kasaba pazarlarında yaşıyoruz. Her yıl 30’u aşkın ürünümüzle bayram heyecanının yaşandığı milyonlarca ailenin evine konuk oluyoruz.

Avrupa ortalamasına bakıldığında kişi başı ortalama şekerli gıda tüketiminin 5,7 kilogram olduğu gözlemlenirken Danimarka, Finlandiya, İzlanda gibi kuzey ülkelerinde tüketim 11-12 kilogramlara kadar çıkıyor.

KENT MARKASI, BAYRAM ŞEKERİ KATEGORİSİNDE YÜZDE 49 PAZAR PAYINA SAHİP

Türkiye’deki kişi başı şekerli gıda tüketimi ortalaması ise 4,4 kilogramdır. Türkiye’de bayram şekeri tüketimine bakacak olursak bir yılda bir hane ortalama 2,2 kilogram bayram şekeri tüketiyor.

Hediyelik ve ikramlık olarak adlandırılan bayram şekeri pazarı yaklaşık 300 milyon lira. Kent markası, bayram şekeri kategorisinde yüzde 49 pazar payına sahip.

Bayram şekeri alışverişinin yüzde 35’i Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde gerçekleşirken bu bölgeleri yüzde 22 ile Marmara Bölgesi ve yüzde 20 ile İç Anadolu Bölgesi izliyor.

Yarım asırlık Kent markamızla Ramazan ve Kurban bayramlarında yaptığımız toplam hediyelik ve ikramlık şeker satışı, tüm yıl boyunca gerçekleştirdiğimiz şeker satışına eşit.

Uzun yıllardır açık ara lideri olduğumuz bayram şekeri kategorisinde yaklaşık 117 milyon lira net hasılatla yüzde 49’luk pazar payına sahibiz.

6 BİN 500 KİŞİYE EK İSTİHDAM SAĞLIYORUZ

Bayram dönemleri bizim için çok önemli. Bayram şekeri üretimine 8 ay öncesinden başlıyoruz. Bu bayram için Gebze’deki üretim tesisimizde 12 bin tonluk üretim gerçekleştirdik.

Bayram döneminde Türkiye genelinde kasaba pazarları dahil 20 bin satış noktasında tüketicilerle buluşuyoruz. Aynı zamanda her yıl bayram dönemlerinde 6 bin 500 kişiye ek istihdam sağlıyoruz.”

Kamu Personeli - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme