• Haberler
  • Gündem
  • Koronavirüs aşıları için yeni adım atılmıştı: Resmen onay aldı!

Koronavirüs aşıları için yeni adım atılmıştı: Resmen onay aldı!

Omicron varyantının alt türleri yayılmaya başlayınca ilaç şirketleri güncellenmiş aşılar için çalışmalara başlamıştı.ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), Pfizer/BioNTech ve Moderna'nın güncellenmiş güçlendirici Kovid-19 aşılarının kullanılmasına onay verdiğini

Omicron varyantının alt türleri yayılmaya başlayınca ilaç şirketleri güncellenmiş aşılar için çalışmalara başlamıştı. ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), Pfizer/BioNTech ve Moderna'nın güncellenmiş güçlendirici Kovid-19 aşılarının kullanılmasına onay verdiğini açıkladı.

Anadolu Ajansı'ndan aktarılanlara göre, FDA'nın internet sitesinden yapılan yazılı açıklamada, "Bugün, ABD Gıda ve İlaç Dairesi, Moderna ve Pfizer-BioNTech Covid-19 aşılarının acil kullanım yetkilendirmelerinde değişiklik yaparak aşıların iki aşamalı formülasyonunun en az iki ay süreyle tek bir takviye dozu olarak kullanılmasına izin verdi" ifadeleri kullanıldı.

Diğer yandan FDA, Pfizer'in modifiye güçlendiricisini 12 yaş ve üzeri kişiler için yetkilendirirken, Moderna'nın aşısını 18 yaş ve üstüyle sınırlandırdı. Onaylanan güçlendiricilerin, ilk iki doz aşılarını ve destek aşılarını en az iki ay önce yaptıranlar için uygun olduğu belirtildi.

İki firmanın takviye dozlarının, BA.5 Omicron alt varyantını hedeflediği aktarıldı. Aşıların uygulanabilmesi için CDC Direktörü Rochelle Walensky tarafından da onaylanması gerekiyor.

Kamu Personeli - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme