Koronavirüs aşısıyla ilgili flaş açıklama!

Koronavirüs salgınına karşın üretilen aşılarla ilgili flaş bir açıklama geldi.Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.

Koronavirüs salgınına karşın üretilen aşılarla ilgili flaş bir açıklama geldi. Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ata Nevzat Yalçın, yapmış olduğu açıklamasında koronavirüs geçiren ve aşı yaptıran kişilerin korunduğunu ifade etti.

Ancak uzman isim açıklamasının devamında karşıdaki kişi aşılı değil ya da hastalık geçirmemişse, virüsün başka bireylere geçirilme ihtimali olduğunu belirtti.

Haber

"KARŞIMIZDAKİ KİŞİLER YÖNÜNDEN HERHANGİ BİR KORUMA SAĞLAMIYOR"

Prof. Dr. Ata Nevzat Yalçın, konuyla ilgili yaptığı açıklamasında, "Aşıyı yaptırmamıza rağmen karşımızdaki kişi aşılı değilse ya da hastalık geçirmemişse bu virüsü başka bireylere geçirme ihtimalimiz var. Dolayısıyla aşı yaptırmış olmak sadece kendimizi koruyor. Karşımızdaki kişiler yönünden herhangi bir korunma sağlamıyor" ifadesini kullandı.

Haber

AŞI SADECE YAPTIRAN KİŞİYİ KORUYOR

Yalçın, açıklamasında aşının sadece yaptıran kişiyi koruduğunu ifade ederek, herkesin mutlaka aşı yaptırması gerektiğini ifade ederek, aşıyı önerdi. Uzman isim koronavirüsü geçiren ya da aşı olan kişilerde antikorların 6 aylık koruduğunu da sözlerine ekledi.

Haber

"ZAMANI GELİNCE AŞIYI YAPTIRALIM"

Prof. Dr. Ata Nevzat Yalçın, yaptığı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Covid-19 geçiren kişi antikor sahibi oluyor. Hastalıkta yeni etkenlerle karşılaşsa dahi bir süre bu hastalığa karşı bağışık hale geliyor. Ama kişinin hastalığı başkalarına geçirmesi büyük olasılık. Aşının ciddi bir katkısı var. Sağlık personellerine başlandı daha sonra riskli personel ve yaşlarına göre aşılanmaya devam ediyor. Belki bunu öğretmenler, emniyet mensupları veya diğer kişilerin aşılanmaları devam edecek. Lütfen zamanı geldiğinde aşıyı yaptıralım"

Kamu Personeli - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme