- Haberler
- Gündem
- Koronavirüs için yılbaşı uyarısı geldi! Özellikle aşısız kişiler için tek tek açıklandı
Koronavirüs için yılbaşı uyarısı geldi! Özellikle aşısız kişiler için tek tek açıklandı
Yeni yıl yaklaşırken uzmanlar da vatandaşları yılbaşı kutlamaları konusunda tekrar tekrar uyarıyorlar.Koronavirüsün bitmediğinin, aksine mutasyon geçirerek yeni varyantlar şeklinde dolaşımda olmaya ve can almaya devam ettiğinin altını çizen uzmanlar, mask
Yeni yıl yaklaşırken uzmanlar da vatandaşları
yılbaşı
kutlamaları konusunda tekrar tekrar uyarıyorlar. Koronavirüsün bitmediğinin, aksine mutasyon geçirerek yeni varyantlar şeklinde dolaşımda olmaya ve can almaya devam ettiğinin altını çizen uzmanlar, maske ve sosyal mesafe gibi temel önlemlere dikkat edilmesi gerektiğini vurguluyorlar. Son olarak Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan da
yılbaşı
nda kalabalık ortamlarda bulunacaklara koronavirüse karşı uyarıda bulundu.
DHA'ya açıklamalarda bulunan Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı, Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı, Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, "Vatandaşlarımızın bir bölümü yılbaşında daha çok sosyalleşmek, bir araya gelmek düşüncesinde olabilirler. Bu vatandaşlarımız evlerde bir araya gelebilecekleri gibi diğer sosyal mekanlarda da bir araya gelebilirler. Evden başlayarak düşünürsek, evlerin olabildiğince temiz hava ile havalandırılmasına dikkat etmek gerektiğini bir kez daha söylemek gerekiyor. Olabildiğince mesafeye dikkat etmek gerekiyor. Sadece koronavirüs değil diğer solunum yolu ile bulaşan hastalıklar için de bu çok geçerli" dedi.
Kapalı Mekanlara Dikkat
Prof. Dr. İlhan, eğlence mekanlarında yüksek sesle konuşmamaya özen gösterilmesi gerektiğine dikkat çekerek, "Bunun yanında eğlence mekanlarında insanların daha coşkulu, dikkatsiz olduklarına şahit oluyoruz. Kapalı mekanlar özellikle mevsim itibari ile de riskin yüksek olduğu yerler. Bakıyoruz, insanlar kapalı mekanlarda maske takmıyorlar, ister aşılı ister aşısız olsunlar. Eğlence sırasında yüksek sesle konuşuyorlar, yüksek sesle şarkı söylüyorlar. Bunlara dikkat edilmezse enfekte olma ve kişilerin hastalığa yakalanma olasılıkları daha yüksek. Yılbaşı planı yapacak vatandaşlarımız da enfeksiyon riskini göz önüne alarak planlamalarını yaparsalar daha doğru olur. İsteyenler tabi kutlama yapabilir, başka yere gidebilirler, herkesin kendi isteğidir bu. Ama gidilen yerlerde de ortamların temiz hava ile tamamlanması, maske takılması ve aşı olmamış vatandaşların aşılarını olması, eksik dozların tamamlanması, hem onların lehine olacaktır hem de ülkemizdeki koronavirüs vaka sayısını daha aşağıya çekecektir kanısındayım" ifadelerini kullandı.
Bakmadan Geçme





