Koronavirüs nedeniyle yeni yasaklar ve kısıtlamalar geliyor! Tarih verildi
Ülkemizde omicron varyantının gelmesi ile beraber vaka sayıları tırmanışa geçti.Günlük vaka sayıları kısa sürede 40 binlere kadar geldi.
Ülkemizde omicron varyantının gelmesi ile beraber vaka sayıları tırmanışa geçti. Günlük vaka sayıları kısa sürede 40 binlere kadar geldi. Dünya genelinde Omicron’un hızla yayılması, pek çok Avrupa ülkesinde kısıtlamaları geri getirdi. Omicron’a bağlı vaka artışlarının başladığı Türkiye’de de sayıların pik yapması bekleniyor. Vakaların daha da artması durumunda yeni yasakların gelebileceği ifade edildi ve bu yasakların gelmesi için gerekli olan vaka sayısı ve tarih paylaşıldı.
VAKA SAYILARI
Sağlık Bakanlığı, 'Günlük Koronavirüs Tablosu'nu paylaştı. 30 Aralık 2021 Perşembe günü verilerine göre Türkiye'de son 24 saatte 369 bin 647 yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testi yapıldı, 39 bin 681 kişinin testi pozitif çıktı, 139 kişi hayatını kaybetti, iyileşen sayısı ise 24 bin 854 oldu.
YÜZ YÜZE EĞİTİME ARA VERİLECEK Mİ?
Türkiye'de vakaların, hem Omicron varyantı hem de kış koşulları nedeniyle artmaya başlaması üzerine, uzmanlardan yeni uyarılar peş peşe yapılırken Avrupa'da olduğu gibi Türkiye'de de yeni yasakların gelip gelmeyeceği merak konusu oldu. Bunun yanı sıra yüz yüze eğitime ara verilip verilmeyeceği de tartışılıyor.
Uzmanlar özellikle yeni yıl kutlamalarında kapalı alanlarda yoğun kalabalıklarda maske kullanma uyarıları yapılıyor. Avrupa ülkelerinde Omicron’un bu kadar hızlı yayılmasının ana sebebinin, yaz aylarında maske serbestisi olduğu belirtiliyor. Yapılan araştırmalar, aşı ile koronovirüs vakalarına bağlı ölümler arasındaki ters orantıyı net olarak ortaya koydu.
SINIRLI UYGULAMALAR GELEBİLİR
Konu ile ilgili olarak bilim insanlarının uyardığı gibi Omikron’a bağlı vaka artışları başlarken bu artışın Ocak ayı içinde devam edeceği Şubat ve Mart aylarında ise zirve yapacağı belirtildi. Yapılan değerlendirmelerde, kısıtlamaların geri gelmeyeceği, sadece kontrol denetim ve PCR zorunluluğu gibi sınırlı uygulamalara geçileceği ifade ediliyor.
Vaka sayılarının 35 bini aşması, 50 bin civarına yükselmesi durumunda kısıtlamaların masaya getirileceği öğrenildi. Ölüm hızının yayılma hızından yavaş olmasına rağmen, 65 yaş üstünde hastaneye yatışlarda artış görüleceği, özellikle, Ankara, İstanbul ve İzmir gibi büyük illerde yayılma hızına dikkat edilmesi gerektiği belirtildi.
Yapılan toplantılarda, Türkiye’yi diğer ülkelerden ayıran en önemli uygulamanın maske kullanımı olduğu kaydediliyor. Birçok Avrupa ülkesinin aşılamanın ardından maske zorunluluğunu kaldırdığı, Omikron’un bu ülkelerde hızlı yayılmasının en önemli nedeninin, maske kullanılmaması olduğu dile getirildi.
Bakmadan Geçme





