Koronavirüs salgınında kabus dönüyor! Korkunç açıklama yapıldı: Yeni varyant geldi
Fransız gazetesi Le Telegramme, ülkenin Bretonya bölgesindeki bir okulda geçen ay yeni bir varyant tespit edildiğini duyururken 24 kişiye bulaştığı ifade edildi.B.
Fransız gazetesi Le Telegramme, ülkenin Bretonya bölgesindeki bir okulda geçen ay yeni bir varyant tespit edildiğini duyururken 24 kişiye bulaştığı ifade edildi. B.1.X ya da B.1.640 adı verilirken daha önceki virüslerde olmayan mutasyonların tespit edildiği ifade edildi.
DİKKATLE TAKİP EDİLDİ
Bilim insanlarının şu an B.1.640 olarak adlandırdığı varyanttaki başak proteininde daha önce bilinmeyen değişiklikler gözlendiği belirtildi. Okulda vakaların tespit edilmesiyle birlikte okulun yarısının kapandığını aktaran Fransız basını, bu mutasyonun kontrol altında tutulduğunu fakat dikkatle takip edildiğini yazdı.
HENÜZ DAHA BİLİNMİYOR
Konu ile ilgili olarak bu varyantın Birleşik Krallık, İsviçre, İskoçya ve İtalya’da da tespit edildiği belirtilerek bilim insanı Profesör Cyrille Cohen bir açıklama yaptı ve şu ifadeleri kullandı:
"Diğer varyantların aksine bu virüsteki başak proteini yani virüsün insan hücrelerine tutunmasını sağlayan uzantıda bazı eksiklikler var. Fakat bunun virüsü daha mı bulaşıcı yoksa daha az mı bulaşıcı yapacağına dair bir bilgi henüz yok"
YENİ VARYANTLAR OLACAK
Bu varyantın Afrika’dan geldiğine inanan bilim insanları, “Eğer aşıyı bütün dünyaya yaymazsak, virüs çoğalacak ve yeni varyantlarla karşımıza çıkacak” dedi.
Bakmadan Geçme





