Kpss A Memur Alım İlanları

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu 71 Memur Alım İlanına Başvuru Süreci Doluyor

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanlığı geçtiğimiz günlerde Devlet Personel Başkanlığı aracılığıyla bir ilan yayımlayarak 71 memur alımı yapacağını duyurmuştu. BTK tarafından yayımlanan memur alım ilanında, alımlar için kurum tarafından sınav düzenleneceği ve sınav sonucunda başarılı olan adayların istihdam edileceği açıklandı. 

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanlığı’nın yayımladığı ilanda yer alan ayrıntılarda yer alan, açık pozisyonlar, ilana başvuruda bulunacak adaylarda aranan genel şartlar ve ilana başvuru sürecinde dikkat edilmesi gereken hususlara ilişkin detayları haberimizde aktarıyoruz. 

ALIM YAPILACAK KADROLAR

Söz konusu personel alım ilanında açıklanan açık pozisyon bilgilerine göre Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanlığı üç farklı alanda Uzman Yardımcısı alımı yapacak. Dört yıllık eğitim veren üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olmuş adayların başvuru yapabileceği bu kadrolarda ise 71 kişi istihdam edilecek. 

Yayımlanan ilanda yer alan alım yapılacak kadro ve alım yapılacak personel sayısına ilişkin detaylarda ise, Sosyal bilimler alanında 18 personel, Hukuk alanında 18 personel, Mühendislik alanında 35 Bilişim personeli alınacağı duyuruldu. 

İLANA BAŞVURU ŞARTLARI

Devlet Personel Başkanlığı’nın internet sayfası üzerinden yayımlanan başvuru kılavuzuna göre, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanlığı alım yapacağını açıkladığı Uzman Yardımcılığı kadrosuna başvuruda bulunacak adayların belirlenen şartları taşımaları gerektiğini duyurdu. 

İlana göre belirlenen başvuru şartları arasında, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde yer alan genel şartları taşımak, 2018 yılının Ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak, görevini yapmaya engel sağlık sorunu bulunmamak şartları bulunuyor. 

Bu şartların yanı sıra adayların, en az dört yıllık lisans öğrenimi veren fakülte ve yüksek okulların; siyasal bilgiler, iktisadi ve idari bilimler, iktisat, işletme, hukuk, elektronik, elektrik-elektronik, elektronik ve haberleşme, telekomünikasyon, endüstri, bilgisayar mühendisliği fakültelerinden mezun olmak. 2017 yılında A Grubu kadrolar için yapılan Kamu Personel Seçme Sınavında (KPSS), alanlara göre belirtilen puan türlerinin herhangi birinden en az 70 puan almış olmak. şartları yer alıyor.

İLANA BAŞVURU SÜRECİ

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, Uzman Yardımcılığı alım ilanına başvuruda bulunacak adaylar başvularını; başvuru formunun bilgisayar çıktısının imzalı ve fotoğraflı sureti, Yükseköğrenim diploması veya mezuniyet belgesinin aslı veya kurumca onaylı örneği, KPSS sonuç belgesinin aslı veya bilgisayar çıktısı ile birlikte belirtilen adrese (Eskişehir Yolu 10. Km. No: 276 Çankaya/ANKARA) şahsen veya posta yoluyla yapacakladır. Söz konusu ilana başvuru süreci ise 17 Ocak tarihinde sona ereceği açıklandı.