Kpss A Memur Alım İlanları

ÇSGB 80 Kamu Personel Alım İlanına Kimler Başvuru Yapabilir?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (ÇSGB), Devlet Personel Başkanlığı resmi sitesinde yayımladığı ilan ile KPSS puan esasına dayalı olmak üzere  80 İş Müfettişi Yardımcısı alınacağını duyurdu.

BAŞVURULAR EKİM AYINDA BAŞLIYOR

İlana başvurular, 4 Ekim 2017’de başlayacak ve 18 Ekim 2017 tarihine kadar devam edecek.

Başvurular, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile İş Teftiş Kurulu Başkanlığımızın internet sayfalarında yer alan aday başvuru sistemi bağlantısı üzerinden, doldurup imzalanacak iş talep formu ile belirtilen belgeleri, “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Emek Mahallesi, 17. Cadde No:13 C Blok Kat:11 Pk: 06520 Çankaya / ANKARA” adresinde kurulacak kayıt kabul bürosuna bizzat veya posta ile göndererek yapılacak.

BAŞVURU İÇİN GEREKEN BELGELER

Aday başvuru sistemi üzerinden alınarak imzalanacak beyan ve özgeçmiş formları, diplomanın aslı gibidir onaylı sureti, 2017 KPSS sonuç belgesinin bilgisayar çıktısı, 2 adet vesikalık fotoğraf.

PERSONEL ALIM İLANINA KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinde yazılı nitelikleri taşıyan, giriş sınavının yapılacağı 2017 yılının Ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olan, Hukuk, siyasal bilgiler, siyasal bilimler, iktisat, idari bilimler, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakülteleriyle, bunlara denkliği onaylanmış yerli ve yabancı yüksekokullardan birini bitirmek, 2017 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavına (KPSS) katılmış ve KPSSP9, KPSSP42, KPSSP48 puan türlerinden herhangi birinden 85 ve daha yukarı puan almış olan, sağlık durumu itibariyle iklim değişikliklerine ve her çeşit yolculuk koşullarına elverişli olan, tutum ve davranışları, varsa, sicili yönünden müfettişliğe engel durumu bulunmayan, bu sınava daha önce hiç girmemiş yada en fazla bir kez girmiş olan adaylar başvuru yapabilecek.

SINAVA GİRMEYE HAK KAZANAN ADAYLARIN AÇIKLANMASI

Yazılı sınava katılmaya hak kazananların listesi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile İş Teftiş Kurulu Başkanlığımızın internet adreslerinde ilan edilecek.

Yazılı sınava katılmaya hak kazanan adaylar, sınavın yapılacağı yeri ve saati gösteren fotoğraflı sınav giriş belgesini, sınav saatine kadar aday başvuru sistemi üzerinden alabilecekleri gibi 1 Aralık 2017 mesai saati bitimine kadar İş Teftiş Kurulu Başkanlığı’ndan da elden teslim alabilecekler.

Yazılı sınav 2 Aralık 2017 tarihinde Ankara’da üç oturum halinde yapılacak.