Kpss A Memur Alım İlanları

ÇSGB KPSS Puanı ile 80 Memur Alımı Başvuruları Başladı !

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından, Devlet Personel Başkanlığı resmi sitesinde bir ilan yayımladı. Yayımlanan ilana göre; İş Müfettişi Yardımcısı kadrolarına, Ankara’da yapılacak sınavla İşin Yürütümü yönünden görev yapmak üzere 80 İş Müfettişi Yardımcısı alınacak.

BAŞVURULAR BAŞLADI !

Çalışma Bakanlığı 80 memur alımı için başvurular bugün (4 Ekim) başladı. Talep edilen şartlara durumu uyan adayların başvuruları, 18 Ekim 2017 mesai bitimine kadar Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile İş Teftiş Kurulu Başkanlığı internet sayfalarında yer alan aday başvuru sistemi bağlantısı üzerinden, doldurup imzalayacakları iş talep formu ile istenilen belgeleri “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Emek Mahallesi, 17. Cadde No:13 C Blok Kat:11 Pk: 06520 Çankaya / ANKARA” adresinde kurulacak kayıt kabul bürosuna bizzat veya posta ile göndererek yapabilecekler.

BAŞVURU İÇİN GEREKEN BELGELER

Özgeçmiş, diplomanın aslı gibidir onaylı sureti, 2017 KPSS sonuç belgesinin çıktısı, 2 adet vesikalık fotoğraf.

ÇSGB Memur Alım İlanına Kimler Başvurabilir?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (ÇSGB), memur alım sınavına başvuracak adayların; 657 sayılı DMK’nın 48.maddesinde yer alan şartları taşımak, 2017 yılı Ocak ayının ilk günü itibariyle 35 yaşını doldurmamış olmak, Hukuk, siyasal bilgiler, siyasal bilimler, iktisat, idari bilimler, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakülteleriyle, bunlara denkliği onaylanmış yerli ve yabancı yüksekokullardan birini bitirmek, 2017 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavına (KPSS) katılmış ve KPSSP9, KPSSP42, KPSSP48 puan türlerinden herhangi birinden 85 ve daha yukarı puan almış olmak, Sağlık durumu itibariyle iklim değişikliklerine ve her çeşit yolculuk koşullarına elverişli olmak, Tutum ve davranışları, varsa, sicili yönünden müfettişliğe engel durumu bulunmamak, bu sınava daha önce hiç girmemiş yada en fazla bir kez girmiş olmak şartlarını taşımaları gerekiyor.