Kpss A Memur Alım İlanları

Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) 55 Uzman Yardımcısı Alım İlanına Başvurular Başladı!

Kamupersoneli.net olarak Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan ilanların detaylarını okuyucularımızla paylaşıyoruz.

DİB tarafından yayımlanan ilanda 55 uzman yardımcısı alımı gerçekleştirileceği belirtildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan ilanda 55 personel istihdam edileceği ifade edilirken 60 KPSS puanıyla başvuru yapılabileceği duyuruldu.

55 UZMAN YARDIMCISI ALIMI DETAYLARI

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan ilk ilan metninde 30 Diyanet İşleri Uzman Yardımcısı alım yapılacağı belirtildi.

Ayrıca söz konusu bu alımların 24’üne En az dört yıllık dini yükseköğrenim mezunu olan adayların başvuru yapabileceği ilan edildi. Diğer yandan 6 kadro için ise Hukuk Fakültesi mezunu adayların başvuru yapabileceklerine yer verildi…

DİB tarafından yayımlanan bir diğer ilan metninde ise uzman yardımcısı 25 personel alımı yapacağını duyuruldu. Bu pozisyona da En az lisans düzeyinde dört yıllık dini yükseköğrenim mezunu olan adayların başvuru yapabileceği belirtildi.

BAŞVURU SÜRECİ

Diyanet İşleri Başkanlığı merkez teşkilatında görevlendirmek üzere alım yapılacak olan Uzman yardımcısı alım ilanına aşağıda yer alan başvuru şartlarına uyumlu olan adayların başvurularının kabul edileceği belirtildi.

Söz konusu ilan başvurularında talep edilen genel şartlar ise şöyle;

“657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak, Sınavın yapılacağı yılın ilk günü itibariyle 35 (otuz beş) yaşını doldurmamış olmak, 2017 veya 2018 yıllarında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavının (KPSS) ilgili puan türünden en az 60 almış olmak, Daha önce yapılmış Diyanet İşleri Uzman Yardımcılığı yarışma sınavlarında iki defa başarısız olmamak. Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 5 inci maddesinin (b) bendinde belirtilen ortak nitelik şartını taşımak” olarak duyuruldu.

BAŞVURULAR NE ZAMAN SONA ERECEK?

DİB tarafından DPB’de yayımlanan alım ilanına başvurular 3 Ekim 2018 tarihide bugün başladı ve 17 Ekim 2018 tarihinde sona erecek…