Kpss A Memur Alım İlanları

Enerji Bakanlığına 20 Kamu Personeli Alımı Yapılıyor ! KPSS Puan Şartı Var

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı günler öncesinde Devlet Personel Başkanlığının aracılığı ile bir ilanını yayımladı. Yayımlanan ilanda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı 20 adet kamu personeli alımı yapacağını ifade etti.

Söz konusu personel alımında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından ilana başvuru yapacak olan adaylarda KPSS puan şartı aranmaktadır. Bu kapsamda adayların KPSS’den en az 75 puan almış olmaları gerekmektedir. 

BAŞVURU DETAYLARI

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı personel alımı için başvurular 22 Ocak 2018 tarihinde başladı ve 2 Şubat 2018 tarihine kadar devam edecektir. Adaylar başvurularını “www.enerji.gov.tr” internet adresinde yer alan başvuru formu, KPSS sonuç belgesinin bilgisayar çıktısı ve aşağıda belirtilen belgelerle şahsen veya posta yoluyla gerçekleştireceklerdir. Söz konusu ilana başvurular Enerji Bakanlığı Personel Dairesi Başkanlığına gerçekleştirilecektir.

GENEL ŞARTLAR

Söz konusu ilana başvuru yapacak olan adayların “KPSS’den 75 ve üzeri puan almış olmak, En az 4 yıllık eğitim veren fakültelerin, tabloda belirtilen bölümlerini veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen 4 yıllık fakültelerin birinden son başvuru tarihi itibariyle mezun olmak, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinde belirtilen genel şartlara sahip olmak. Giriş sınavının yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak” şartlarına haiz olmaları gerekmektedir.

UZMAN YARDIMCISI ALIMI YAPILACAK

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı merkez teşkilatı kapsamında görevlendirmek amacı ile alınacak personeller Uzman Yardımcısı kadrosu için istihdam edileceklerdir. Söz konusu kadro için 20 adet kamu personeli alımı yapılacaktır.