Kpss A Memur Alım İlanları

Gençlik ve Spor Bakanlığı Kadrolu Memur Alımı İçin Başvuru Süreci Sona Eriyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı Devlet Personel Başkanlığı’nın internet sayfası üzerinden bir ilan yayımlayarak memur alımı yapacağını duyurmuştu. 

Yayımlanan ilana göre söz konusu memur alımları Kamu Personeli Seçme Sınavı Puan esasına göre yapılacak. 

Spor Bakanlığı tarafından yayımlanan ilanda alım yapılacağı açıklanan kadrolar, ilana başvuru sürecinde adaylardan talep edilen koşullar ve ilana başvuru sürecinde yapılması gereken işlemleri siz okuyucularımıza tekrar hatırlatıyoruz. 

SPOR BAKANLIĞI KADROLU 30 MEMUR ALIMI YAPACAK

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yayımlanan memur alım ilanında yayımlanan detaylara göre, bakanlık memur alımlarını Kamu Personeli Seçme Sınavı Puan esasına göre yapacak. 

Söz konusu alımlar Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın merkez teşkilatında istihdam edilmek üzere yapılacak ve Uzman Yardımcısı kadrosunda gerçekleşecek. 

Üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun adayların başvuruda bulunabileceği memur alım ilanında bakanlık bünyesinde 30 personel istihdamı yapılacak. 

YAYIMLANAN İLANDA YER ALAN BAŞVURU ŞARTLARI

Devlet Personel Başkanlığı’nın internet sayfası üzerinden yayımlanan personel alım ilanlarına başvuru yapacak adaylar, yayımlanan ilan metninde yer alan başvuru koşullarını taşımaları gerekiyor. 

Genel Şartlar

Bakanlık başvuru koşullarına ilişkin yapmış olduğu açıklamasında adayların, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmalarını, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin (A) bendinde yer alan genel şartları taşımalarını, kamu haklarından mahrum olmamalarını, görevini yaomaya engel sağlık sorunları bulunmamasını talep ediyor. 

Bu şartların dışında bakanlık adaylardan ayrıca, erkek adaylar için askerlik ile ilişiği bulunmamasını (askerlik görevini yapmış olması, erteletmiş olamsını veya yapmış sayılmasını) ve güvenlik soruşturması ve arşiv  araştırma sonuçlarının olumlu olmasını talep ediyor. 

KPSS Şartı

Yayımlanan ilanda ayrıca adaylarda, 21-28 Mayıs 2017 tarihleri arasında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavında ilgili puan türünde en az 70 almış olmak şartını talep ediyor. 

Eğitim Şartı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Uzman Personel alım ilanına üniversitelerin Siyasal Bilgiler, İktisadi ve İdari Bilimler, İktisat, İşletme Fakülteleri, Sosyoloji ve Psikoloji bölümü mezunları başvuruda bulunabilecek. 

BAŞVURU SÜRECİ 16 ŞUBAT’TA SONA ERECEL

Gençlik ve Spor Bakanlığı Uzman Personel alım ilanına başvuru süreci 16 Şunat tarihi itibariyle sona erecek. 

Söz konusu ilana başvuruda bulunmak isteyen adaylar başvurularını bakanlığı ait  “www.gsb.gov.tr”  internet adresi üzerinden ya da e-Devlet şifresi ile “https://www.turkiye.gov.tr/gsb-uygulamalari?goURL” web adresinden giriş yaparak, “Gençlik ve Spor Uzman Yardımcılığı Yarışma Sınavı Başvuru Formu”nu eksiksiz ve doğru bir şekilde detaylı özgeçmiş bilgilerini de yazıp doldurmak ve vesikalık fotoğrafı ile mezuniyet belgesini elektronik ortama aktarmak sureti ile yapacaklardır.