Kpss A Memur Alım İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı Kamu Personeli Alım İlanına Başvuru Süreci Sona Eriyor

Hatırlanacağı üzere İçişleri Bakanlığı’na bağlı Göç İdaresi Başkanlığı kadrolu memur alımı için bir ilan yayımlamıştı.

Devlet Personel Başkanlığı’nın internet sayfası üzerinden adaylara duyurulan personel alım ilanına üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun adayların başvuru yapabilecekleri aktarılmıştı. 

Yayımlanan memur alım ilanında alım yapılacağı duyurulan pozisyonlar ve ilana dair diğer detaylar şöyle,

GÖÇ İDARESİ BAŞKANLIĞI KADROLU MEMUR ALIMI YAPIYOR

İçişleri Bakanlığına bağlı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü merkez teşkilatında görevlendirmek üzere personel alımı yapacak. 

Kamu Personeli Seçme Sınavı puan esasına göre yapılacağı duyurulan personel alımlarına üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olmuş adaylar başvuruda bulunabilecek. 

İlan göre kurum tarafından açıklanan boş pozisyon Göç Uzman Yardımcısı olarak bildirildi. Ayrıca söz konusu pozisyona 14 kişinin istihdam edileceği açıklandı. 

BAŞVURU KOŞULLARI

İçişleri Bakanlığına bağlı Göç İdaresi Başkanlığı yayımladığı ilan metninde Göç Uzman Yardımcısı pozisyonuna yapacağı personel alımlarına başvurular için bazı şartlar talep ediyor. 

Bu şarlar arasında devlet kurumlarına personel alımlarında aranan genel başvuru koşulları ve diğer özel koşullardan oluşuyor. 

Devlet kurumlarında memur alımlarında aranan genel başvuru koşulları arasında, Türk vatandaşı olmak, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak, görevini yapmaya engel teşkil edecek sağlık sorunu bulunmamak, kamu haklarından mahrum olmamak, erkek adaylar için askerlik ile ilişiği bulunmamak ve güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu sonuçlanmak, koşulları yer alıyor. 

Yukarıda yer alan genel başvuru koşullarına ek olarak kurum adayların, Hukuk, Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinden birinden mezun olmasını, Kamu Personeli Seçme Sınavından (KPSS) KPSSP6, KPSSP7, KPSSP16, KPSSP21, KPSSP26, KPSSP31, KPSSP36, KPSSP41 puan türlerinden herhangi birinden 80 ve üzeri puan almış olmasını ve 01 Ocak 2018 tarihi itibariyle 35 (otuzbeş) yaşını doldurmamış (01.01.1983 ve daha sonra doğmuş olanlar başvurabilir) olmasını istiyor. 

BAŞVURULAR İÇİN 16 ŞUBAT SON GÜN

Söz konusu personel alım ilanına başvuru süreci 16 Şubat tarihinde sona erecek. İlana başvuruda bulunmak isteyen adaylar başvurularını https://www.sinav.asbu.edu.tr/ internet sayfası üzerinden elektronik olarak yapacaklardır.