Kpss A Memur Alım İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı KPSS Puanına Göre Kadrolu Memur Alımı Yapıyor

Göç İdaresi Başkanlığı geçtiğimiz günlerde yayımladığı iki farklı ilan ile KPSS puan sıralaması esasına göre kadrolu memur alımı yapacağını duyurmuştu. 

İçişleri Bakanlığına bağlı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü merkez ve taşra teşkilatlarında görevlendirilmek üzere alımı yapılacağı açıklanan personellerin alım sürecine ilişkin tüm bilinmesi gerekenleri haberimizde paylaşıyoruz. 

Yayımlanan ilanda yer alan kadrolar, adaylarda aranan başvuru şartları ve ilana ilişkin tüm detaylar şu şekilde,

ALIM YAPILACAĞI AÇIKLANAN KADROLAR

Göç İdaresi Başkanlığı personel temini için iki farklı alanda alım yapacağını duyurdu ve bu kadrolar için iki farklı ilan yayımladı. Devlet Personel Başkanlığı’nın internet sitesi üzerinden yayımlanan personel alım ilanlarında, iki farklı kadroda 34 personel istihdamı yapılacağı bildirildi.

Kurum tarafından yayımlanan ilanların ilkinde, alım yapılacak kadrolara ilişkin paylaşılan bilgilere göre; Göç Uzman Yardımcısı kadrosuna 14 kişinin alınacağı belirtilirken yayımlanan ikinci ilanda İl Göç Uzman Yardımcısı pozisyonunda 20 kişinin alınacağı açıklandı. 

BAŞVURU İÇİN ADAYLARIN BİLMESİ GEREKENLER

Yukarıda belirtilen kadrolara başvuru yapacak adayların, Göç İdaresi Başkanlığı’nca yayımlanan başvuru koşullarını taşımaları gerekiyor. Göç İdaresi Başkanlığı yayımladığı iki farklı ilanda adayların bazı şartları taşımaları gerektiğini bildirerek bu şartları siz okuyucularımıza aşağıda aktarıyoruz. Yayımlanan ilanlarda yer alan genel ve özel başvuru şartlarında, şu maddeler yer alıyor. 

Genel Başvuru Koşulları; İki ilan içinde ortak olan bu başvuru koşullarında kamu kurumlarına personel istihdamında aranan genel başvuru şartları yer alıyor. Bu şartlar arasında ise, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak, Başvuru tarihinin son günü itibariyle geçerlilik süresi dolmamış Kamu Personeli Seçme Sınavlarından belirtilen puan türlerinin herhangi birinden 80 ve üzeri puan almış olmak, 01 Ocak 2018 tarihi itibariyle 35 (otuzbeş) yaşını doldurmamış (01.01.1983 ve daha sonra doğmuş olmak) ve görevini yapmaya engel sağlık sorunu bulunmamak gerekiyor. maddeleri bulunuyor. 

Özel Şartlar, Kurum tarafından yayımlanan ilan metninde belirtilen kadrolara başvuru yapacak adayların üniversitelerin dört yıllık eğitim veren bazı bölümlerinden mezun olmaları isteniyor. Yayımlanan ilan metnine göre belirtilen kadrolara başvuruda bulunacak adayların, Hukuk, Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinden birinden mezun olmaları gerekiyor. 

BAŞVURU SÜRECİ

İçişleri Bakanlığına bağlı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü merkez ve taşra teşkilatlarında görevlendirmek üzere alınacağı açıklanan kadrolu memur alım ilanlarına başvuru detayları şöyle; Yayımlanan Göç Uzman Yardımcısı kadrosuna başvuruda bulunacak adaylar başvurularını 7 Şubat ile 16 Şubat tarihleri arasında yapacaklar. İlanda yer İl Göç Uzman Yardımcısı kadrosuna başvuruda bulunacak adaylar ise başvurularını 24 Ocak 2 Şubat tarihleri arasında yapacaklardır. 

İlana başvurular ise https://www.sinav.asbu.edu.tr/ internet adresi üzerinden yapılacaktır.