Kpss A Memur Alım İlanları

Hazine Müsteşarlığı KPSS ve YDS Puanı ile Kamu Personel Alımı Yapıyor

Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı, yayımladığı ilan ile KPSS ve YDS puan esasına göre kamu personel alımı yapacağını duyurdu. Başvuru şartları, başvuru süreci ve diğer detaylar şöyle:

Hazine Müsteşarlığı, Devlet Personel Başkanlığı resmi sitesinde yayımladığı ilan ile en fazla 4 Stajyer Hazine Kontrolörünün alımı amacıyla Giriş Sınavı yapılacağını duyurdu. Giriş Sınavı; Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS 2016- 2017) sonuçlarına göre, Hazine Kontrolörleri Kurulu Başkanlığı’nca yapılacak “Yazılı” ve “Sözlü” sınavlardan oluşacak.

Giriş Sınavının yazılı aşaması 27 Ocak-28 Ocak 2018 tarihlerinde sabah ve öğleden sonraları dört ayrı bölümde yapılacak.

PERSONEL ALIM SINAVINA GENEL BAŞVURU ŞARTLARI

Personel alım sınavına; 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinde yazılı genel şartları taşıyan, en az dört yıllık lisans eğitimi veren Hukuk, İktisat, Siyasal Bilgiler, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinden veya bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurt dışındaki fakülte veya dört yıllık yüksekokulların birinden mezun olan adaylar başvuru yapabilecek.

Ayrıca adayların; Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 2016 tarihinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavında (KPSS) KPSS P-35 veya 2017 tarihinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavında (KPSS) KPSS P-48 puan türlerinden herhangi birinden 80 (Seksen) ve üstünde puan almış olmak, ÖSYM tarafından 2016 veya 2017 yıllarında gerçekleştirilen Yabancı Dil Bilgisi Seviye (YDS ve e-YDS) tespit sınavlarından en az (C) düzeyinde puan almış olmak ve  1 Ocak 2018 tarihi itibariyle 35 yaşını doldurmamış olmaları gerekiyor.

Sağlık durumu Türkiye’nin her yerinde görev yapmaya, her türlü iklim ve yolculuk koşullarına elverişli olmak, erkek adaylar için askerliğini yapmış, muaf veya erteletmiş olmak ve süresi içinde başvurmuş olmak da aranılan şartlar arasında yer alıyor.

BAŞVURU SÜRECİ

Hazine Müsteşarlığı personel alım ilanına başvurular; 25 Aralık 2017 – 10 Ocak 2018 tarihleri arasında; https://hkksinavbasvuru.hazine.gov.tr/ adresi veya Müsteşarlık internet sayfasında İnsan Kaynakları bölümünde yer alan “Stajyer Hazine Kontrolörü” sınav ilanında belirtilen link üzerinden yapılacak. Sınav başvurusu fotoğrafın yüklenmesi ve Başvuru Formunun doldurulması suretiyle tamamlanacak.