Kpss A Memur Alım İlanları

Kalkınma Bakanlığı Kamu Personeli Alımı Yapacak

Kamu kurumları yayımladıkları personel alım ilanları ile kadrolarında eksik bulunan birimlere memur alımı yapıyorlar. Kalkınma Bakanlığı tarafından Devlet Personel Başkanlığı aracılığıyla duyurulan memur alım ilanını siz takipçilerimize aktarıyoruz. Söz konusu ilana başvuruda bulunacak adayların dikkat etmeleri gereken tüm noktaları aşağıda paylaşıyoruz. İlana göre,

ALIM YAPILACAK KADROYA İLİŞKİN DETAYLAR

Kalkınma Bakanlığı yayımladığı personel alım ilanında, bünyesinde görevlendirilecek personel alımı için sınav düzenleyeceğini bildirdi. İlanda yer alan kadrolara başvuruda bulunan adaylara yapılacak yazılı ve sözlü sınavlarda başaralı olan adayların kadroya alınacağı açıklandı. Söz konusu ilanda alım yapılacak kadroya ilişkin yayımlanan bilgilerde toplam 13 kişinin alınacağı ve alımların Uzman Yardımcılığı kadrosundan yapılacağı duyuruldu. İlan edilen kadroya başvuruda bulunacak adayların üniversitelerin işletme, iktisat ve endüstri mühendisliği bölümünden mezun olmaları gerektiği bildirildi. 

BAŞVURU ŞARTLARI

Kadro detaylarını aktardığımız personel alım ilanına başvuruda bulunacak adayların taşımaları gereken başvuru koşulları arasında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen Devlet memuru olma şartlarını haiz olması, Giriş sınavının yazılı kısmının yapılacağı yılın Ocak ayının birinci günü itibariyle otuz beş (35) yaşını doldurmamış olması (01/01/1983 ve daha sonra doğmuş olmak), kamu haklarından mahrum olmamak ve sağlık sorunu bulunmamak şartları bulunuyor. 

Bu şartların yanı söz konusu ilan metninde adayların, İngilizce, Almanca, Fransızca dillerinden en az biri için sınav tarihinden önceki beş yıl içinde yapılmış Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından (YDS) en az yetmiş (70) puan almış olması ve 21,27 ve 28 Mayıs 2017 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavlarına katılmış olup, bölümler itibarıyla aşağıda belirtilen puan türlerinden en az 75 almış olmaları isteniyor. 

BAŞVURU SÜRECİ

Devlet Personel Başkanlığı’nın internet sitesi üzerinde yer alan ilan metnine göre, Kalkınma Bakanlığı personel alım ilanına başvuru yapacak adaylar, başvurularını istenilen evraklar ile birlikte (Mezuniyet diplomasını ya da geçici mezuniyet belgesini, KPSS sonuç belgesinin ve YDS sonuç belgesinin aslı veya bilgisayar çıktısını, Kendi el yazısı ile hazırlanan özgeçmişini, 1 adet yeni çekilmiş 4,5×6 ebadında vesikalık fotoğraf) www.kalkinma.gov.tr internet adresindeki Planlama Uzman Yardımcılığı Sınav Başvurusu bağlantısından talep edilen bilgileri elektronik ortamda girmesi ve aşağıda evrakların sisteme yüklenmek şekliyle başvurularını yapacaklar. 

Bir Yorum

  1. 4 yıllık üniversite mezunuyum. 10 yıldır atanamıyorum. Nereye başvursak ya yaş sınırına ya da KPSS puanına takılıyoruz. Bu yaş sınırı da ne kardeşim. Geçen bir kuruma başvurdum 4 yıllık lisans mezunuyuz diye başvurumuzu bile almadılar neymiş ön lisansları alıyorlarmış. İşe alacaksan önce performansına bak bu ne ayrımcılık böyle nasıl bir ülkede yaşıyoruz.