Kpss A Memur Alım İlanları

Kalkınma Bakanlığına Kamu Personeli Alınıyor ! KPSS En Az 75 Puan Şartı Var

Kalkınma Bakanlığı günler öncesinde Devlet Personel Başkanlığının resmi web adresi üzerinden bir ilanını yayımladı. Yayımlanan ilanda KPSS en az 75 puan ile kamu personeli alımının yapıldığı ifade edildi. Söz konusu Kalkınma Bakanlığı kamu personeli alım ilanına başvurular devam ediyor. İlan hakkında tüm detayları kamupersoneli.net olarak ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz…

BAŞVURULAR HANGİ TARİHLERDE YAPILACAK?

Kalkınma Bakanlığı tarafından Devlet Personel Başkanlığı aracılığı ile yayımlanan ilanda uzman yardımcısı kadrosu için 13 kamu personeli alımının yapılacağı ifade edildi. Söz konusu ilana başvurular 22 Ocak 2018 tarihinde başladı. İlana başvurular 5 Şubat 2018 tarihine kadar devam edecektir. 

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Söz konusu ilana başvuru yapacak olan adaylar başvurularını www.kalkinma.gov.tr internet adresindeki Planlama Uzman Yardımcılığı Sınav Başvurusu bağlantısından talep edilen bilgileri elektronik ortama aktarmak sureti ile gerçekleştireceklerdir. Başvurular için gerekli olan evraklar aşağıdaki başvuru kılavuzunda belirtilmiştir.

GENEL ŞARTLAR

Kalkınma Bakanlığı kamu personeli alım ilanına başvuru yapacak olan adayların 21,27 ve 28 Mayıs 2017 tarihlerinde yapılan KPSS’lerden birine katılmış ve en az 75 puan almış olmaları gerekmektedir. Tüm bunların yanı sıra ilana başvuru yapacak olan adayların 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen Devlet memuru olma şartlarına haiz olmaları ve Giriş sınavının yazılı kısmının yapılacağı yılın Ocak ayının birinci günü itibariyle otuz beş (35) yaşını doldurmamış olmaları gerekmektedir. Bu şartları karşılamayan adayların başvuruları dikkate alınmayacaktır.