Kpss A Memur Alım İlanları

Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı Kamu Personeli Alımı Yapacak

Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı, Devlet Personel Başkanlığı’nın resmi internet sitesi aracılığıyla bir ilan yayımlayarak kamu personeli alımı yapacağını duyurdu. Sınav usulü ile yapılacağı açıklanan personel alımlarına ilişkin tüm detayları siz okuyucularımızla paylaşıyoruz. 

Alım yapılacak kadrolar, ilana başvurular sırasında dikkat edilmesi gereken hususlar ve ilana dair tüm ayrıntıları aşağıda aktarıyoruz.

İLANDA AÇIKLANAN KADRO DETAYLARI

Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı tarafından yayımlanan personel alım ilanına üniversitelerin dört yıllık eğitim veren ilgili bölümlerinden mezun olmuş adayların başvuru yapabileceği Uzman Yardımcılığı pozisyonunda alım yapılacağı açıklandı. 

İlana göre, Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümleri’nden mezun olan adayların başvuru yapabileceği Uzman Yardımcılığı pozisyonuna 8 kişi alınacak.

SINAVA BAŞVURU ŞARTLARI

Devlet Personel Başkanlığı’nda yayımlanan ilanlar kısmında yer alan Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı personel alım ilanına başvuru yapacak adayların kurum tarafından belirlenen başvuru şartlarına haiz olmaları gerekiyor. 

Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı yayımladığı ilanda adaylarda aradığı şartları şu şekilde açıkladı. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak, Giriş sınavının yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla otuzbeş (35) yaşını doldurmamış olmak. Kamu haklarından mahrum olmamak ve görevini yapmaya engel sağlık sorunu bulunmamak. 

Belirtilen genel şartların dışında ayrıca adayların, ÖSYM tarafından yapılan 2017 Kamu Personel Seçme Sınavından (KPSS) en az 80 puan almış olmak ve En az 4 yıllık eğitim veren fakültelerin, ilanda belirtilen bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt içi ve yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak şartları yer aldı. 

SINAVA BAŞVURU SÜRECİ

Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı tarafından yayımlanan ve haberimizde detaylarını paylaştığımız kamu personeli alımı için düzenlenecek sınava katılmak isteyen adaylar, sınav başvurularını 15 Ocak 26 Ocak tarihleri arasında yapabileceklerdir.

Adaylar sınav başvurularını; Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı (Atatürk Bulvarı No:149 Bakanlıklar/ANKARA) veya www.kdgm.gov.tr internet adresinden temin edilecek başvuru formu doldurularak, istenilen belgeler ( Yüksek öğrenim mezuniyet belgesinin aslı veya onaylı örneği, İki adet vesikalık fotoğraf, KPSS sonuç belgesinin bilgisayar çıktısı, Özgeçmiş) ile birlikte şahsen veya posta yoluyla İnsan Kaynakları ve Destek Hizmetleri Daire Başkanlığına yapacaklardır.