Kpss A Memur Alım İlanları

Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı Memur Alımı İçin Son Günler

Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı bir ilan yayımlayarak bünyesinde açık bulunan birimlerine kadrolu memur alımı yapacağını duyurmuştu. Kurum memur alım ilanını Devlet Personel Başkanlığı’nın internet sitesi üzerinden yayımlamış ve alımların sınav usulü ile gerçekleştirileceğini adaylara duyurmuştu. 

Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı tarafından yayımlanan kadrolu memur alım ilanı 26 Ocak tarihinde sona erecek. İlana başvuruda bulunacak adaylara, detayları bir kez daha hatırlatıyoruz. İlana göre,

ALIM YAPILACAĞI AÇIKLANAN KADROLAR

Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı yayımladığı personel alım ilanında yer alan kadro detaylarına ilişkin, ”İçişleri Bakanlığı Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığına analitik düşünebilen, araştırmacı kişiliğe sahip, ulusal ve uluslararası gelişmeleri yakından takip eden, proaktif, ekip çalışmasına uyumlu, bilimsel ve teknolojik gelişmelere açık Kamu Düzeni ve Güvenliği Uzman Yardımcıları alınacaktır.”

Alım yapılacak Uzman Yardımcı kadrosuna yapılacak personel alımlarında toplam 8 kişi kurum bünyesine kadrolu olarak istihdam edilecek. 

BAŞVURU KOŞULLARI

Kadro detaylarına dair bilgiler verdiğimiz personel alım ilanına başvuruda bulunmak isteyen adaylar, ilan metninde açıklanan başvuru koşullarına sahip olmaları gerekiyor. Bu koşullar arasında, genel başvuru şartlarının yanı sıra unvana göre belirlenen bazı özel şartlar yer alıyor. Söz konusu başvuru şartlarını siz okuyucularımıza aşağıda aktarıyoruz.

Devlet kurumlarına memur alımlarında çoğu kamu kurumu adaylardan bazı ortak koşullar ararlar. Memur alımlarında aranan bu genel şartlar arasında, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak, Kurum tarafından belirlenen yaş şartını sağlamak (bu kurum için belirlenen yaş şartında, otuzbeş (35) yaşını doldurmamış olmak ). Kamu haklarından mahrum olmamak, görevini yapmaya engel teşkil edecek sağlık sorunu bulunmamak ve erkek adaylar için askerlikle ilişiği bulunmamak. maddeleri yer alıyor. 

Ayrıca, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı alım yapacağı Uzman Personel kadrosuna başvuruda bulunacak adayların, Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümleri’nden mezun olan adayların ve  ÖSYM tarafından yapılan 2017 Kamu Personel Seçme Sınavından (KPSS) en az 80 puan almış adayların başvuru yapabileceğini duyurdu. 

BAŞVURU SÜRECİ SONA ERİYOR

Söz konusu ilana başvuru süreci 26 Ocak tarihinde sona erecek. Söz konusu ilana başvuruda bulunmak isteyen adaylar, ilanda yer alan diğer şartlara ve başvuru sürecine ilişkin ayrıntılara aşağıda vermiş olduğumuz bağlantı aracılığıyla ulaşabilirler.