Kpss A Memur Alım İlanları

Kamu kurumlarınca kadrolu memur alımı için yayımlanan ilanlar

Devlet Personel Başkanlığı’nın resmi internet sitesi üzerinden yayımlanan ilanlar arasında iki kamu kurumu kadrolu memur alımı yapacağını duyurdu. 

KPSS puan sıralaması esasına göre yapılacak kadrolu memur alımları için adayların bilmeleri gereken tüm detayları aşağıda aktarıyoruz. 

KADROLU MEMUR ALIM İLANLARI

DPB’de kadrolu memur alımları için ilan yayımlanan iki kurum bulunuyor. Kamu Denetçiliği Kurumu ve Rekabet Kurumu Başkanlığı. Bu iki kuruma toplam 35 kadrolu memur alımı yapılacak. Kadro dağılımları ise şu şekilde, Kamu Denetçiliği kurumu 15 kadrolu memur, Rekabet Kurumu Başkanlığı ise 20 kadrolu memur alımı yapacak. 

İLANLARA DAİR DETAYLAR

Kamu Denetçiliği Kurumu ve Rekabet Kurumu Başkanlığı tarafından yayımlanan personel alım ilanlarına başvuru yapacak adaylardan talep edilen eğitim, KPSS ve diğer özel koşullar şu şekilde,

Kamu Denetçiliği Kurumu 15 Kadrolu Memur Alım İlanı

Kamu Denetçiliği Kurumu Genel İdare Hizmetleri sınıfında görevlendirmek üzere alım yapacak. 15 Kamu Denetçiliği Uzman Yardımcısı alımı yapacağını duyuran kurum bu ilanlara KPSS’den en az 70 alan adayların başvuru yapabileceklerini duyurdu. İlanlara ise üniversitelerin dört yıllık eğitim veren siyasal bilgiler, iktisadi ve idari bilimler, iktisat ve işletme fakülteleri mezunları ile hukuk fakültesinden mezun olan adaylar başvuru yapabilecek. İlan için ayrıca 35 yaş şartı bulunuyor.

Rekabet Kurumu Başkanlığı 20 Kadrolu Memur Alım İlanı

Rekabet Kurumu Başkanlığı yayımladığı ilanında Rekabet Kurumu Meslek Personeli Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde kadrolu memur alımı yapacağını ilan etti. Kurum tarafından yapılan alımlar tek pozisyon üç branştan olacak. Rekabet Uzman Yardımcılığı pozisyonlarına yapılacak alımlara en az dört yıllık öğrenim veren yükseköğretim kurumlarının İktisat, Siyasal Bilgiler, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinden,  İşletme Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Hukuk,  Bilgisayar Mühendisliği, İstatistik ve Bilgisayar, Matematik ve Bilgisayar, Endüstri Mühendisliği bölümlerinden mezun adaylar başvuru yapabilecek. İlan için talep edilen KPSS şartı ise en az 80 almış olmak. Bu ilanda da 35 yaş şartı bulunuyor. 

BAŞVURU DETAYLARI

Rekabet Kurumu Başkanlığı’nca yayımlanan ilana son başvuru tarihi 28 Eylül olarak açıklanırken Kamu Denetçiliği Kurumu tarafından yayımlanan alım ilanına başvurular 22 Ekim’de başlayıp 5 Kasım tarihinde sona erecek.