Kpss A Memur Alım İlanları

KDK Daimi Kadrolu Memur Alım İlanı Başvuru Detayları

DPB’de, Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK) memur alımı için bir ilan yayımlanmıştı. 

KPSS puan sıralaması esasına göre yapılacağı ilan edilen memur alım ilanında toplam 15 personel istihdamı yapılacağı duyurulmuştu. Daimi statüde gerçekleştirilecek olan memur alımlarına dair adaylardan talep edilen başvuru koşulları ve başvuru sürecinin ne zaman başlayacağına ilişkin bilgileri sizlere aşağıda aktarıyoruz. 

KDK KADROLU MEMUR ALIM İLANI

Kamu Denetçiliği Kurumu Genel İdare Hizmetleri sınıfında açık bulunan kadrolara 15 daimi memur alımı yapılacak. Kamu Denetçiliği Uzman Yardımcısı kadrosuna yapılacak olan alımlara ise ilgili KPSS puanından en az 70 almış adayların başvuruları geçerli sayılacak. 

İki farklı alanda gerçekleştirilecek olan daimi memur alımlarında aranan eğitim şartı ve kadro detayları şe şekilde,  

Hukuk bölümü mezunu adaylar arasından 7 Uzman Yardımcısı alımı yapılacağının duyurulduğu ilan metninde Siyasal Bilgiler, İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri, İktisat ve İşletme Fakültelerinden mezun adaylar arasından da 8 daimi memur alımı yapılacak. 

KDK 15 UZMAN YARDIMCISI ALIMI BAŞVURU KOŞULLARI

Eğitim ve KPSS şartını sağlayan adaylar aşağıda yer alan başvuru koşullarına da haiz olmaları durumunda ilana başvuruda bulunabilecekler. İşte KDK daimi memur alımı için ilan metninde yer alan başvuru koşulları

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde yer alan genel şartları taşımak, 2017 veya 2018 yıllarında yapılan KPSS’ye katılmış olmak ve yukarıda yer alan tabloda belirtilen puan türlerinden asgari 70 puan ve üzerinde puan almış olmak, Kurumun kadro ve ihtiyaç durumuna göre talep edilen sizlere yukarıda aktardığımız eğitim koşulunu sağlamak. Giriş sınavını yapıldığı yılın Ocak ayının ilk günü itibariyle otuz beş yaşını doldurmamış olmak (01.01.1983 ve daha sonra doğanlar başvurabilecektir.)

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

KDK 15 Uzman Yardımcısı alım ilanına başvuru süreci 22 Ekim itibariyle başlayacak. Adaylar o tarihten sonra 5 Kasım tarihine kadar ilana başvuruda bulunabilecekler. Başvurular ise ilan metninde yer alan başvuru evrakları ile birlikte kurumun internet sayfasına elektronik yada ilgili birimlerine şahsen veya posta yoluyla gerçekleştirilecek.