Kpss A Memur Alım İlanları

Maliye Bakanlığı 1000 Gelir Uzman Yardımcısı Alım İlanı Başvuru Detayları

Devlet Personel Başkanlığı aracılığıyla beraber ilan yayımlayan Maliye Bakanlığı 1000 GUY (Gelir Uzman Yardımcısı) alımı yapacağın duyurmuştu.

Kamupersoneli.net olarak ilana yönelik olarak merak edilen başvuru şartları hakkında detayları paylaşıyoruz.

MALİYE BAKANLIĞI 1000 GUY ALIM İLANINA BAŞVURU SÜRECİ DEVAM EDİYOR

Devlet Personel Başkanlığı’nın resmi internet sitesi üzerinden yayımlanan ilan ile adaylara duyurulan alım ilanına göre alımlar 22 farklı şehirde yapılacağı ifade edilmişti.

Ayrıca yayımlanan ilan metnine göre alım yapılacak bu şehirler şu şekilde, Adana, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Konya, Malatya, Manisa, Mersin, Muğla, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Trabzon ve Zonguldak.

İlana göre adaylar bu şehirlerde yalnızca biri için tercihte bulunabileceklerine yer verildi.

Tercih edilen bu ilin ilçelerine de atama yapılacağı belirlenmişse adaylar atanmak istedikleri ilçeleri öncelik sırasına göre başvuru formunda belirteceklerdir. Adaylar daha sonra bu tercihlerinden vazgeçemeyeceklerdir.

BAŞVURU ŞARTLARI

Yayımlanan ilanda adaylardan talep edilen genel başvuru şartları arasında ise;

En az dört yıllık lisans eğitimi veren hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakülteleri ile bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen dört yıllık fakültelerden birini bitirmiş olmak.

Sınava katılma şartlarını taşıyan ve usulüne uygun olarak başvuranların; il bazında toplam kadro sayısının 5 (beş) katından fazla olması halinde, tercih ettikleri il dikkate alınarak KPSS (A) P48 türünden en yüksek puan almış olan adaydan başlamak üzere 5 (beş) katı aday giriş sınavına çağrılacaktır. KPSS (A) P48 türünden eşit puan almış olmaları nedeniyle son sıradaki aday sayısının birden fazla olması halinde ise bu adayların tümü sınava çağrılacaktır.

57 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin (A) bendinde yer alan genel şartları taşımak, Türk vatandaşı olmak, kamu haklarından mahrum bulunmamak, Görevini düzenli yapmaya engel teşkil edecek sağlık sorunu bulunmamak, 01.01.2018 tarihi itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak (01.01.1983 tarihinde veya bu tarihten sonra doğmuş olmak), Erkek adaylar için askerlikle ilişiği olmamak, Görevini devamlı olarak yapmaya engel bir durumu olmamak,

ADAYLAR BAŞVURULARINI NEREDEN YAPACAKLAR?

Yayımlanan ilana başvurular 3 Temmuz 2018 tarihinde başladı ve adayların 26 Temmuz tarihine kadar http://sinav.gib.gov.tr adresindeki Online Sınav Sistemi kayıt olmak ve sistemde yer alan sınav başvuru formunun elektronik ortamda doldurulması suretiyle başvurularını yapmaları gerektiği belirtildi.

Bir Yorum