Kpss A Memur Alım İlanları

Maliye Bakanlığı 1000 Gelir Uzman Yardımcısı Alım İlanı Başvuruları Başlıyor

Maliye Bakanlığı tarafından yayımlanan ilanda Başkanlığın farklı şehirlerde bulunan birimlerinde görevlendirmek üzere Gelir Uzman Yardımcısı alımı yapacağını duyurmuştu. Söz konusu kamu personeli alım ilanına başvuru süreci 3 Temmuz tarihi itibariyle başlayacak. 

İlanda yer alan tüm bilinmesi gereken ayrıntıları ve başvuruların nasıl yapılacağına ilişkin detayları siz okuyucularımıza aşağıda aktarıyoruz. 

MALİYE BAKANLIĞI 1000 GUY ALIM İLANINA BAŞVURU SÜRECİ BAŞLIYOR

Devlet Personel Başkanlığı’nın resmi internet sitesi üzerinden yayımlanan ilan ile adaylara duyurulan alım ilanına göre alımlar 22 farklı şehirde yapılacak. İlan metnine göre alım yapılacak bu şehirler şu şekilde, Adana, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Konya, Malatya, Manisa, Mersin, Muğla, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Trabzon ve Zonguldak.

İlana göre adaylar bu şehirlerde yalnızca biri için tercihte bulunabilecekler. ercih edilen bu ilin ilçelerine de atama yapılacağı belirlenmişse adaylar atanmak istedikleri ilçeleri öncelik sırasına göre başvuru formunda belirteceklerdir. Adaylar daha sonra bu tercihlerinden vazgeçemeyeceklerdir.

BAŞVURU KOŞULLARI

Maliye Bakanlığı 1000 Gelir Uzman Yardımcısı alım ilanına başvuru yapacak adayların talep edilen genel, özel, KPSS ve eğitim alanında talep edilen koşullara haiz olmaları gerekiyor. Bu koşulları sağlamayan adayların başvuruları ise geçersiz sayılacak. Maliye Bakanlığı tarafından ilan edilen başvuru koşullarını sizlerle paylaşıyoruz. 

Eğitim Şartı; En az dört yıllık lisans eğitimi veren hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakülteleri ile bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen dört yıllık fakültelerden birini bitirmiş olmak.

KPSS Şartı; Sınava katılma şartlarını taşıyan ve usulüne uygun olarak başvuranların; il bazında toplam kadro sayısının 5 (beş) katından fazla olması halinde, tercih ettikleri il dikkate alınarak KPSS (A) P48 türünden en yüksek puan almış olan adaydan başlamak üzere 5 (beş) katı aday giriş sınavına çağrılacaktır. KPSS (A) P48 türünden eşit puan almış olmaları nedeniyle son sıradaki aday sayısının birden fazla olması halinde ise bu adayların tümü sınava çağrılacaktır.

Genel Şartlar; 57 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin (A) bendinde yer alan genel şartları taşımak, Türk vatandaşı olmak, kamu haklarından mahrum bulunmamak, Görevini düzenli yapmaya engel teşkil edecek sağlık sorunu bulunmamak, 01.01.2018 tarihi itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak (01.01.1983 tarihinde veya bu tarihten sonra doğmuş olmak), Erkek adaylar için askerlikle ilişiği olmamak, Görevini devamlı olarak yapmaya engel bir durumu olmamak,

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Haberimizin başında da belirttiğimiz gibi ilan edilen 1000 Gelir Uzman Yardımcısı alım ilanına başvuru süreci 3 Temmuz itibariyle başladı. Adaylar 26 Temmuz tarihine kadar http://sinav.gib.gov.tr adresindeki Online Sınav Sistemi kayıt olmak ve sistemde yer alan sınav başvuru formunun elektronik ortamda doldurulması suretiyle başvurularını yapacaklardır. 

Bir Yorum

  1. Bu kurumlar kpss yi beğenmeyip kendi sınavını yapıyor devlet kendi içinde çelişiyor