Kpss A Memur Alım İlanları

Maliye Bakanlığı 1000 GUY Alım İlanı Başvuru Koşulları

1000 Gelir Uzman Yardımcısı alımı için Maliye Bakanlığı tarafından bir ilan yayımlanmıştı.

Söz konusu yayımlanan ilana yönelik olarak başvuru şartları, başvuru tarihleri hakkında detayları sizlerle paylaşıyoruz. İşte tüm detaylar.

HANGİ İLLERDE ALIMLAR YAPILACAK?

Devlet Personel Başkanlığı aracılığıyla yayımlanan ilana yapılacak olan başvurularla beraber alımların 22 farklı ilde gerçekleştirileceğine yer verildi.

Söz konusu yayımlanan ilan metni içerisinde yer alan detaylarda ise alım yapılacak olan iller;

“Adana, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Konya, Malatya, Manisa, Mersin, Muğla, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Trabzon ve Zonguldak” olarak açıklandı..

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Yayımlanan ilanda adaylardan talep edilen genel başvuru şartları arasında ise;

“1- En az dört yıllık lisans eğitimi veren hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakülteleri ile bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen dört yıllık fakültelerden birini bitirmiş olmak.

2- Sınava katılma şartlarını taşıyan ve usulüne uygun olarak başvuranların; il bazında toplam kadro sayısının 5 (beş) katından fazla olması halinde, tercih ettikleri il dikkate alınarak KPSS (A) P48 türünden en yüksek puan almış olan adaydan başlamak üzere 5 (beş) katı aday giriş sınavına çağrılacaktır. KPSS (A) P48 türünden eşit puan almış olmaları nedeniyle son sıradaki aday sayısının birden fazla olması halinde ise bu adayların tümü sınava çağrılacaktır.

3- 57 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin (A) bendinde yer alan genel şartları taşımak, Türk vatandaşı olmak, kamu haklarından mahrum bulunmamak, Görevini düzenli yapmaya engel teşkil edecek sağlık sorunu bulunmamak, 01.01.2018 tarihi itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak (01.01.1983 tarihinde veya bu tarihten sonra doğmuş olmak), Erkek adaylar için askerlikle ilişiği olmamak, Görevini devamlı olarak yapmaya engel bir durumu olmamak” olarak belirtildi.

BAŞVURULAR NE ZAMAN SONA ERECEK?

Yayımlanan ilana yönelik olarak adayların yapacakları başvurular 3 Temmuz 2018 tarihinde başladı ve adayların başvurularını 26 Temmuz 2018 tarihine kadar; http://sinav.gib.gov.tr adresindeki Online Sınav Sistemi kayıt olmak ve sistemde yer alan sınav başvuru formunun elektronik ortamda doldurulmaları gerektiği ifade edildi.