Kpss A Memur Alım İlanları

Maliye Bakanlığı 500 Vergi Müfettiş Yardımcısı Alımı Yapacak

Maliye Bakanlığı tarafından Devlet Personel Başkanlığının resmi web adresi üzerinden bir ilan yayımlanarak 500 vergi müfettişi alımı yapılacağı ifade edildi. Maliye Bakanlığı tarafından yayımlanan ilana göre başvuru yapacak olan adaylar KPSS’den en 80 puan şartı aranmaktadır.

BAŞVURU TARİHLERİ

Maliye Bakanlığı tarafından yayımlanan ilana başvurular 2 Temmuz 2018 tarihine başlayacaktır. Ayrıca ilana başvurular 20 temmuz 2018 tarihinde mesai bitiminde sona erecektir 

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

İlana başvuru yapacak olan adaylar başvurularını Vergi Denetim Kurulu Başkanlığının resmi internet sitesindeki Sınav Başvuru Formunu doldurmak suretiyle gerçekleştireceklerdir.

Ayrıca adaylar doldurdukları Sınav Başvuru Formunun bilgisayar çıktısını imzalayarak kendi el yazılarıyla hazırladıkları özgeçmişleriyle birlikte yazılı sınav saatinden önce sınava girecekleri salonun görevlisine teslim edeceklerdir.

Başvurular hakkında ilanda adaylara bir de uyarı yapıldı. Adaylara yapılan uyarıda “20 Temmuz 2018 Cuma günü saat:17:30’a kadar Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı Bilgi İşlem Sistemi’ne ulaşmayan başvurular dikkate alınmayacağından; elektronik ortamda meydana gelebilecek aksaklıklardan dolayı adayların başvurularını son güne bırakmamaları gerekmektedir” ifadelerine yer verildi.

GENEL ŞARTLAR

Konu ile ilgili olarak Maliye Bakanlığı tarafından yayımlanan ilana başvuru yapacak olan adayların bazı şartlara haiz olmaları gerekmektedir. Bu şartlara haiz olmayan adayların başvuruları kabul edilmeyecektir. Buna göre ilanda Maliye Bakanlığı tarafından adaylarda şu şartlar aranmaktadır:

– 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinde yazılı nitelikleri haiz olmak. 

– Yazılı sınavın yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak. (01.01.1983 tarihinde veya bu tarihten sonra doğmuş olmak), 

– Erkek adaylar için askerlikle ilişiği olmamak, 

– En az dört yıllık lisans eğitimi veren hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakülteleri ile bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen dört yıllık fakültelerden birini bitirmiş olmak. 

– Daha önce Vergi Müfettiş Yardımcılığı Sınavına katılmamış veya en fazla iki kez katılmış olmak. 

– Başvuruyu, Vergi Denetim Kurulu Başkanlığınca yayımlanan Giriş Sınavı Duyurusunda belirtilen şartlara uygun olarak süresi içerisinde yapmış olmak. 

– 21-28 Mayıs 2017 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı için Sınava İlişkin Bilgiler bölümünün 3’üncü bendinde belirlenen puan türlerinin herhangi birinden 80 ve üzeri puan almış olmak kaydıyla, başvuru yapanlardan en yüksek puan sıralamasına göre ilk 2500 aday arasında bulunmak. (Eşit puan almış olmaları nedeniyle son sıradaki aday sayısının birden fazla olması halinde, bu adayların tümü sınava çağrılacaktır.) 

– Sağlık durumunun Türkiye’nin her yerinde görev ve yolculuk yapmaya elverişli olduğuna dair yazılı beyanda bulunmak. 

– Yapılacak soruşturma sonucunda Vergi Müfettişliği mesleğinin gerektirdiği nitelikleri haiz bulunduğu anlaşılmış olmak.

Başvuru Kılavuzu İçin TIKLAYIN.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA

Bir Yorum

  1. Tam 10 aydır her gece yastığa kafamı koyduğum da bu güzel haberi bekliyordum. Rabbim nasip eyledi inşAllah hakkımızda hayırlısı olur.