Kpss A Memur Alım İlanları

Savunma Sanayii Müsteşarlığı Kadrolu Memur Alımında Süre Doluyor

Savunma Sanayii Müsteşarlığı geçtiğimiz günlerde Devlet Personel Başkanlığı’nın resmi internet sitesi üzerinden bir ilan yayımlayarak ilgili birimlerinde görevlendirmek üzere kadrolu memur alımı yapacağını duyurmuştu.  Söz konusu memur alım ilanına başvuru süreci 12 Ocak tarihinde sona erecek.

Yayımlanan ilanda yer alan kadrolar, adaylarda aranan genel başvuru şartları be başvuru sürecine ilişkin tüm detayları siz okuyucularımızla tekrar paylaşıyoruz. İlana göre,

ALIM YAPILACAK KADROLAR

Savunma Sanayii Müsteşarlığı tarafından DPB’de yayımlanan kadrolu memur alım ilanında üniversitelerin çeşitli bölümlerinden mezun olmuş 10 Savunma Sanayii Uzman Yardımcısı alınacağı bildirildi. 

İlana göre alım yapılacak Savunma Sanayii Uzman Yardımcısı kadrosuna başvuru yapacak adayların, İşletme- İktisat, Elektrik-Elektronik, Elektronik, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Makine Mühendisliğive Havacılık ve Uzay Mühendisliği, Uçak Mühendisliği, Uzay Mühendisliği bölümlerinden mezun olmaları isteniyor. 

BAŞVURU KOŞULLARI

Savunma Sanayii Müsteşarlığı’nda istihdam edilmek üzere, Giriş Sınavı (Mülakat Yöntemi) ile Genel İdare Hizmetleri sınıfından alımı yapılacak olan Savunma Sanayii Uzman Yardımcısı alım ilanına başvuruda bulunacak adayların aşağıda yer alan başvuru koşularını sağlamaları gerekiyor. 

Savunma Sanayii Uzman Yardımcısı kadrosu için açıklanan genel başvuru şartlarında, kamu kurumlarına memur alımlarında aranan koşullar yer almakta olup bu koşullar; Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde yer alan koşulları taşımak, 35 yaşından büyük olmamak, erkek adaylar için askerlikle ilişiği bulunmamak (yapmış olmak, muaf tutulmak veya tecilli olmak), kamu haklarından mahrum bulunmamak ve arşiv araştırması sonucu olumlu olmak. olarak bildirildi. 

İlgili kadroya ilişkin açıklanan Kamu Personeli Seçme Sınavı ve Yabancı Dil Sınavına ilişkin koşullar arasında ise, Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) P (1) puan türünden en az 85 almış olmaları ve ÖSYM tarafından gerçekleştirilen yabancı dil sınavının (YDS) İngilizce alanından ise en az 80 puan almış olmaları gerektiği belirtildi. 

BAŞVURU SÜRECİ

Savunma Sanayii Müsteşarlığı tarafından yayımlanan kadrolu memur alım ilanına başvuruda bulunacak adaylar, Özgeçmiş, fotoğraf, Diploma veya mezuniyet belgesinin aslını veya Müsteşarlıkça onaylı örneği ve YDS sonuç belgesini 12 Ocak günü mesai bitimine kadar Müsteşarlığın internet adresindeki (www.ssm.gov.tr) sınav başvuru ekranına yüklemeleri gerekiyor.