Kpss A Memur Alım İlanları

Savunma Sanayii Müsteşarlığı KPSS Puanına Göre Memur Alımı Yapıyor!

Savunma Sanayii Müsteşarlığı geçtiğimiz günlerde Devlet Personel Başkanlığının internet sayfası üzerinden bir ilan yayımlayarak üniversitelerin farklı bölümlerinden mezun olmuş adaylar arasından memur alımı yapacağını açıklamıştı. 

Yayımlanan ilanda yer alan kadrolar, ilana başvuru yapacak adaylarda aranan genel şartlar ve başvuru sürecine dair ayrıntıları siz okuyucularımızla paylaşıyoruz. İşte detaylar,

ALIM YAPILACAĞI AÇIKLANAN KADROLAR

Savunma Sanayii Müsteşarlığı tarafından yayımlanan ilanda yer alan açık pozisyon detaylarına göre, Uzman Yardımcılığı kadrosuna 10 personel alımı yapılacağı açıklandı. 

Açıklanan Kadrolar; Uzman Yardımcılığı için alım yapılacak üniversite bölümleri ve belirtilen bölümlere göre oluşan kadro dağılımı ise şu şekilde açıklandı. İşletme- İktisat 3 kişi, Elektrik-Elektronik, Elektronik, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği 2 kişi, Endüstri Mühendisliği 2 kişi, Makine Mühendisliği 2 kişi ve Havacılık ve Uzay Mühendisliği, Uçak Mühendisliği, Uzay Mühendisliği bölümlerinden 1 kişi. 

BAŞVURU ŞARTLARI

Savunma Sanayii Müsteşarlığı bünyesinde istihdam edilecek personellerin, alımlarına ilişkin bazı açıklamalar yayımlandı. Yayımlanan açıklamalara göre, ilana başvuru yapacak adayların belirtilen şartları taşımaları gerektiği ifade edildi. Adayların taşımaları gereken koşullar şu şekilde belirtildi.

Adaylarda aranan genel şartlar; T.C vatandaşı olmak, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde yer alan koşulları taşımak, 35 yaşından büyük olmamak, erkek adaylar için askerlikle ilişiği bulunmamak, kamu haklarından mahrum bulunmamak ve arşiv araştırması sonucu olumlu olmak.

Adaylardan istenen KPSS ve YDS puanları, İlana başvuru yapacak adayların Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) P (1) puan türünden en az 85 almış olmaları ve ÖSYM tarafından gerçekleştirilen yabancı dil sınavının (YDS) İngilizce alanından ise en az 80 puan almış olmaları isteniyor.