Kpss A Memur Alım İlanları

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) 400 Denetmen Yardımcısı Alımında Son Gün !

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Devlet Personel Başkanlığı aracılığıyla bir ilan yayınlayarak 400 denetmen yardımcısı alımı yapacağını duyurmuştu. İlanın yayınlanmasının ardından başvurular, 2 Ocak 2017’de başladı ve bugün (13 Ocak 2017) sona eriyor. İlanı hatırlayalım.

SGK 400 denetmen yardımcısı alım ilanına, 657 sayılı DMK’nın 48.maddesinde yer alan şartları taşıyanlar, 2017 Ocak ayının birinci günü itibariyle 35 yaşını doldurmamış olanlar, KPSS-111 ve KPSS-113 puan türlerinden 75 ve üzerinde puan alanlar, görevini devamlı yapmasına engel sağlık durumu olmayanlar, SGK sınavlarında birden fazla kez başarısız olmayanlar başvuru yapabilecek.

Talep edilen şartlara durumu uyan ve başvuru yapan adaylar arasından, KPSS’de en yüksek puan alan adaydan başlamak üzere, alınacak personel sayısının 4 katı aday sözlü sınava çağırılacak. Başvuruların sona ermesinin ardından sözlü sınava girmeye hak kazanan adayların listesi 20 Ocak 2017’de www.sgk.gov.tr adresi üzerinden yayınlanacak. 

Başvurular Nereden Yapılacak?

SGK 400 denetmen yardımcısı alımı için başvurular bugün mesai bitimine kadar https://uyg.sgk.gov.tr/kdsinavbasvuru/AnaSayfa.do adresi üzerinden elektronik ortamda yapılacak. Adaylar, T.C. kimlik numarası ile başvuru ekranına giriş yaparak Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı Sınavı Başvuru Formu’nu eksiksiz ve doğru şekilde doldurduktan sonra “tamam” ve “onayla” butonuna basarak başvurusunu tamamlayabilecek.

Başvurusunu yapan adayların KPSS puanları sistem üzerinden kontrol edilecek. Yanlış bilgi veren adayların başvuruları kabul edilmeyecek.

Bir Yorum