Kpss A Memur Alım İlanları

TBMM Başkanlığı KPSS Puanına Göre 70 Memur Alımı İçin Başvuruları Sona Eriyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı, geçtiğimiz günlerde yayımladığı bir ilan ile memur alımı yapacağını duyurmuştu. 

Yayımlanan personel alım ilanına göre, Kamu Personeli Seçme Sınavı puanı esasına göre yapılacak alımların sınav usulü ile gerçekleştirileceği belirtilerek başvuru sonuçları olumlu adayların yazılı sınava tabi tutulacağı açıklanmıştı. Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı tarafından yayımlanan personel alım ilanını detaylarını siz okuyucularımızla paylaşıyoruz. 

TBMM 70 MEMUR ALIMI YAPIYOR

Devlet Personel Başkanlığı aracılığıyla yayımlanan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı personel alım ilanında, üniversitelerin dört yıllık eğitim veren çeşitli bölümlerinden mezun olmuş adayların başvuruda bulunabileceği Yasama Uzman Yardımcısı alınacağı açıklandı. Toplam 70 kişinin alınacağı açıklanan personel alım ilanına, adaylar Kamu Personeli Seçme Sınavı puan esasına göre başvuruda bulunacaklar. 

KPSS puanı sıralamasına göre yapılacak alımlar için adaylar, sınava başvuru esnasında KPSS puanlarını bildirecekler ve en yüksekten başlanarak alım yapılacak personelin 4 katı aday sınava çağrılacak. Eğer son sırada bulunan adayların puanları eşit olursa, eşit puana sahip tüm adaylar sınava çağrılacaklar.

BAŞVURU KOŞULLARI

TBMM personel alım ilanına başvuruda bulunacak adaylardan aranılan başvuru şartlarında, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48’inci maddesinde yer alan genel şartları taşımak, 5. 01.01.2018 tarihi itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak. Kamu haklarından mahrum olmamak. gibi genel şartların yanı sıra bazı özel şartlarda bulunmakta. 

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı Yasama Uzman Yardımcısı alımına başvuruda bulunacak adayların, KPSS P4 puan türü için en az dört yıllık lisans eğitimi veren hukuk fakültelerinden, KPSS P16, P21, P33 ve P34 puan türleri için siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt içindeki veya yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak, şartını taşımları isteniyor.

Söz konusu ilan için adaylardan ayrıca, ÖSYM tarafından gerçekleştirilen geçerlilik süresi dolmamış Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavlarının İngilizce, Fransızca veya Arapça dillerinin herhangi birinden en az C seviyesinden bir puan almış olmaları isteniyor. 70 kişilik memur alım kadrosunun, KPSS P34 puan türüyle alınacak 16 kişilik kısmında YDS puanı en az B seviyesinde olması gerektiği de ayrıca belirtilmiştir.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR

Resmi Gazete’de ve Devlet Personel Başkanlığı’nın internet sitesi üzerinden yayımlanan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı Yasama Uzman Yardımcısı alım ilanına son başvuru tarihi 8 Ocak tarihi itibariyle sona erecek. 

Söz konusu ilana başvuruda bulunmak isteyen adaylar, https://www.turkiye.gov.tr/tbmm-baskanligi internet adresi üzerinden elektronik ortamda yapacaklardır. İlana şahsen veya posta yoluyla yapılan müracaatlar ise kabul edilmeyecek.