Kpss A Memur Alım İlanları

TCDD Taşımacılık Memur Alımı Başvurularında Son Gün

TCDD Taşımacılık tarafından yayımlanan memur alımı ilanına başvurularda sürecin sonuna gelindi. Başvurular nereden yapılacak, başvuru şartları neler? Haberimizde…

MEMUR ALIMI BAŞVURULARINDA SON GÜN !

Sınav başvuruları, bugün (22 Aralık 2017) mesai bitiminde (17.30) sona erecek.  Giriş sınavına katılmak isteyen adayların, yukarıda belirtilen koşulları taşımaları kaydıyla; “TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığı Altındağ ilçesi, Anafartalar Mah. Hipodrom Cad. No:3 Altındağ/Ankara PK 06330” adresinden veya Şirketin web sitesinden (www.tcddtasimacilik.gov.tr) temin edecekleri “Başvuru Formu” nu eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurmaları gerekmektedir.

Aday tarafından imzalanan Başvuru Formunun çıktısı ile birlikte başvuru için istenen diğer belgelerin 22 Aralık 2017 tarihi mesai bitimine (17.30) kadar belirtilen adrese şahsen veya posta yolu ile iletilmesi gerekiyor.

İSTENİLEN BELGELER

Sınava girmek isteyenlerdan; T.C Kimlik Numarası beyanı veya T.C Kimlik Numarasını içeren kimlik belgesinin fotokopisi, Sınav Başvuru Formu, geçerlilik süresi dolmamış KPSS Sonuç Belgesinin aslı veya bilgisayar çıktısının kurumca onaylı örneği, diploma veya Mezuniyet Belgesinin aslı veya kurumca onaylı örneği, Hukuk, Siyasal, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerine denkliği kabul edilen yurt içi ya da yurt dışındaki öğrenim kurumlarından mezun olanlar için denklik belgesinin aslı veya kurumca onaylı örneği ile 2 adet fotoğraf isteniyor.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

TCDD personel alım ilanına başvuru yapacak adaylardan; 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48’inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinde yer alan genel şartları taşımak, 1 Ocak 2018 tarihi itibariyle 35 yaşını doldurmamış olmak, Hukuk, Siyasal, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri ile en az 4 yıl eğitim veren ve bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurt içi ya da yurt dışındaki öğrenim kurumlarından birini bitirmiş olmak, ÖSYM tarafından 2017 yılında yapılan A Grubu Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) KPSS P48 puan türünden 70 ve daha üzeri puan almak şartlarını taşımaları isteniyor.

Yapılacak soruşturma sonunda sicil ve karakter bakımından Müfettişliğe engel olacak bir hali bulunmamak ve yapılacak sınava ilk veya ikinci defa giriyor olmak ve temsil niteliği itibariyle Müfettişliğin gerektirdiği yeterlikte bulunmak da aranılan şartlar arasında yer alıyor.