Kpss A Memur Alım İlanları

TEİAŞ Kamu Personeli Alım İlanı İçin Başvurular Ne Zaman Başlayacak?

Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ) Genel Müdürlüğü kendi bünyesinde KPSS en az 75 puanla kamu personeli alımı yapacağını geçtiğimiz günlerde Devlet Personel Başkanlığının resmi web adresinde yer alan ilanlar bölümünde yayımladığı ilanı ile duyurdu.

TEİAŞ Genel Müdürlüğü kamu personeli alımı hakkında tüm detayları kamupersoneli.net olarak ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz. TEİAŞ Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan ilanda Teftiş Kurulu Başkanlığına müfettiş yardımcısı alımının yapılacağı ifade edildi.

KPSS ŞARTI

Yayımlanan ilanda belirtilen kadro için 10 adet kamu personeli alımı yapılacağı ifade edildi. Söz konusu ilana başvuru yapacak olan adaylarda KPSS’den en az 75 puan almış olmak şartı bulunmaktadır denildi. KPSS puan esası hakkında ilanda yapılan açıklamada “KPSS P48 puan türünden 75 ve daha yüksek puan almış olmak ve sınava başvuran adaylar arasında en yüksek puan sıralamasına göre ilk 200 kişi içinde bulunmak (Eşit puan almış olmaları nedeniyle son sıradaki aday sayısının birden fazla olması halinde, bu puana sahip adayların tümü sınava çağrılacaktır).” ifadelerine yer verildi.

YABANCI DİL PUAN ŞARTI

Tüm bunların yanı sıra yayımlanan ilanda yabancı dil puan şartı da bulunmaktadır. İlana göre adayların 016, 2017 veya 2018 yılları içinde yapılan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavında (YDS) İngilizce, Fransızca veya Almanca dillerinden birinden en az 60 puan almış olmaları istendi.

YAŞ ŞARTI

Tüm bunların yanı sıra ilana başvuru yapabilmek için 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinde yazılı nitelikleri taşımaları gereken adayların 1 Ocak 2018 tarihi itibari ile 35 yaşını doldurmamış olmaları gerekmektedir.

GENEL ŞARTLAR

Yukarıda kamupersoneli.net olarak belirttiğimiz şartların yanı sıra adayların bazı şartlara da haiz olmaları gerekmektedir. Söz konusu alım ilanına başvuru yapacak olan adaylarda TEİAŞ Genel Müdürlüğü tarafından “TEİAŞ Genel Müdürlüğü Müfettiş Yardımcılığı Giriş Sınavına bir defadan fazla katılmamış olmak, TEİAŞ dışında herhangi bir kuruma karşı hizmet taahhüdünde bulunmamak, Askerliğini yapmış, erteletmiş veya askerlikten muaf olmak, Görevini devamlı olarak yapmaya engel sağlık sorunu bulunmamak, Sicil, tutum ve davranışları bakımından Müfettişliğe engel bir hali bulunmamak, Başvuru formu ile birlikte istenilen belgeleri süresi içinde “Sınav Başvurusu” bölümünde belirtilen adrese ulaştırmış olmak” şartları aranmaktadır. Söz konusu ilana başvuru yapacak olan adayların bu şartlara haiz olmadığı anlaşıldığında başvuruları geçersiz sayılacaktır.

BAŞVURULAR NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

TEİAŞ Genel Müdürlüğü kamu personeli alım ilanına başvurular 19 Şubat 2018 tarihinde başlayacak ve başvurular 9 Mart 2018 tarihine kadar yapılabilecektir. Adaylar başvurularını Türkiye Elektrik İletim A.Ş. Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığı Nasuh Akar Mahallesi Türkocağı Caddesi No:2 A Blok (Kat:15) (06520) Balgat/Çankaya/ANKARA adresine şahsen veya posta yoluyla yapacaklardır. Adaylar başvuru için gerekli evrakların listesine başvuru kılavuzundan ulaşacaklardır.