Kpss A Memur Alım İlanları

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Memur Alımına Kimler Başvurabilir?

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Devlet Personel Başkanlığı resmi sitesinde yayımladığı ilan ile Uzman Yardımcısı alacağını duyurdu.

Giriş sınavı sadece sözlü sınav şeklinde yapılacaktır. Sözlü sınava katılmaya hak kazanan adaylar ile sınavın yapılacağı adres, tarih ve saatleri, YÖK Başkanlığının (www.yok.gov.tr) internet sayfasında, sözlü sınavdan en az 10 (on) gün önce ilan edilecektir. Adaylar için ayrıca sınava giriş belgesi düzenlenmeyecektir. 

Alınacak Personel:

* Uzman Yardımcısı (4)

Kimler Başvuru Yapabilir?

* 2015 veya 2016 yıllarında yapılan KPSS Lisans sınavları sonucunda, yukarıdaki tabloda yer alan uzmanlık alanının karşısında belirtilen puan türüne göre asgari 80 puana sahip olanlar, yurtiçinde en az 4 yıllık eğitim veren fakültelerin yukarıdaki tabloda belirtilen bölüm veya bu bölüme denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtiçi veya yurtdışındaki bölümlerden birini bitirmiş olanlar, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşıyanlar, sınavın yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olanlar, devamlı olarak görev yapmasına engel olabilecek, daimi vücut ya da akıl hastalığı ile vücut sakatlığı ya da engeli bulunmayanlar.

Başvuru İçin Gereken Belgeler:

* Kimlik fotokopisi

* Diploma, öğrenim belgesi veya mezuniyet belgesinin fotokopisi

* KPSS sonuç belgesinin kontrol kodlu bilgisayar çıktısı

* Adayın özgeçmişi

Başvuru Süreci ve Diğer Detaylar:

* 2015 veya 2016 yıllarında yapılan KPSS Lisans sınavları sonucunda, 100 (yüz) puan üzerinden 80 (seksen) ve daha yüksek puan alarak başarılı olan adaylardan, Başkanlıktan görev talebinde bulunacakların, elektronik ortamda doldurulacak EK-1 Yükseköğretim Kurulu Uzman Yardımcılığı Yarışma Sınavı Başvuru Formu (son 6 ay içinde çekilmiş vesikalık fotoğraf yapıştırılmak suretiyle) ile birlikte aşağıda yer alan belgeleri 15 Haziran-30 Haziran 2017 tarihleri arasında “Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (Personel Dairesi Başkanlığı) Üniversiteler Mahallesi 1600.Cadde No: 1 06539 Bilkent/ANKARA” adresine şahsen, elden, posta (iadeli taahhütlü) veya kargo yoluyla teslim etmeleri gerekmektedir.