Kpss B Memur Alım İlanları

Adli Tıp Kurumu Sözleşmeli Personel Alımı Başvurularında Son Gün

Geçtiğimiz günlerde Adli Tıp Kurumu, Devlet Personel Başkanlığı aracılığıyla yayımladığı ilan ile farklı pozisyonlarda personel alımları yapacağını duyurdu. Adli Tıp Kurumu personel alımı başvurularında sona gelindi.

Personel alımları, 2 laborant (Patoloji), 11 sağlık teknikeri (Adli Tıp –Otopsi ) ve 2 şoför kadrosunda yapılacak.

Talep şartlarına durumu uygun olan ve başvuru yapmak isteyen adaylar, bugün (1 Aralık) mesai bitimine kadar,  Adli Tıp Kurumunun www.atk.gov.tr adresli resmi internet sitesi üzerinden online olarak başvuru yapabilecekler. Başvuru esnasında fotoğraf ve KPSS sonuç belgesi ile diploma veya geçici mezuniyet belgesinin sisteme yüklenmesi gerekiyor.

Başvuruları kabul edilen adayların öğrenim durumuna göre KPSSP93 veya KPSSP94 puanları esas alınarak en yüksek puandan başlayarak en düşük puana göre sıralama yapılacak. Başvuru sonuçları ve sınav sonuçları Adli Tıp Kurumu’nun internet sitesinden yayınlanacak.

SÖZLÜ SINAV

İlan edilen tüm kadrolar için sözlü sınavlar Adli Tıp Kurumu Başkanlığı’nın İstanbul Yenibosna’daki merkez binasında yapılacak. Hangi kadrolar için hangi tarih ve saatlerde sözlü sınav yapılacağı daha sonra ilan edilecek.

ADLİ TIP KURUMU PERSONEL ALIMINA BAŞVURU ŞARTLARI

Başvuru yapacak adayların, bazı genel ve özel şartları taşımaları gerekiyor. Adaylardan istenilen genel şartlar arasında; T.C. vatandaşı olmak, 1 Ocak 1981 ve sonrası doğumlu olmak, askerliğini yapmış, muaf ya da tecilli olmak, kamu haklarından mahrum olmamak ile güvenlik soruşturması/arşiv araştırması olumlu olmak şartları yer alıyor.

POZİSYONLARA GÖRE ÖZEL ŞARTLAR

Laborant (Patoloji): Yükseköğretim kurumlarının Patoloji Laboratuvar, Patoloji Laboratuvar Teknikleri önlisans programlarından mezun olmak, 2016 KPSSP93 puan türünden (Önlisans düzeyinden) 70 ve daha yukarı puan almış olmak.

Sağlık Teknikeri (Adli Tıp-Otopsi): Yükseköğretim kurumlarının Adli Tıp Teknikerliği, Otopsi Yardımcılığı, Adli Tıp önlisans programlarından mezun olmak. 2016 KPSSP93 puanına sahip olmak

Şoför: Ortaöğretim kurumlarının herhangi bir alanından mezun olmak. 2016 KPSSP94 puan türünden (Ortaöğretim düzeyinden) 70 ve daha yukarı puan almış olmak. DE sınıfı (Eski sürücü belgelerinde E sınıfı ) sürücü belgesine sahip olmak.